Wij verdienen beter!

Op zaterdag 2 oktober zijn mijn vriendin en ik samen met een groepje Goudse Groenlinksers naar Amsterdam te gaan. Om te protesteren tegen het afbraakbeleid van dit kabinet, dat zogenaamd vanwege de toekomst het sociale stelsel compleet afbreekt. Hoefde je vroeger alleen te protesteren voor de zwakkeren in de samenleving, nu moet je ook al solidair zijn met de middeninkomens. Iedereen gaat erop achteruit, maar als je toevallig gehandicapt bent, of jong, dan kan je het helemaal shaken.

En daarom stond ik dus op de Dam (het museumplein was al te vol). Omdat ik vind dat dit kabinet (net als trouwens dit college) alleen naar cijfers kijkt, en niet naar de mensen. Omdat je met meer dan een half miljoen werkelozen niet kan verwachten dat iemand die 50% arbeidsongeschikt is wel even een baan zal vinden, ook al wil die persoon dat zelf ook erg graag. Omdat je als jongere ook niet zo makkelijk aan de bak komt, maar straks ook geen uitkering meer krijgt. Omdat je met veel beroepen echt niet tot je 65e kan doorwerken zonder compleet gesloopt te zijn, fysiek en/of mentaal. Omdat dit kabinet niet denkt dat hun beleid slecht is, maar dat wij het gewoon niet snappen.

De demonstratie was geslaagd, nu wordt het afwachten wat het kabinet ermee doet. En hopen dat de ze worden afgestraft bij de volgende verkiezingen (huidige peilingen: een kabinet PvdA/GL/SP heeft 80 zetels!).

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Politiek met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.