Ubuntu in 69 verbeterpunten

Aangezien ik tegenwoordig ook op Planet GNOME-NL sta voel ik me gelijk verplicht wat meer over computers te schrijven (ook al komen de meesten hier door te zoeken op "naakte vrouwen"…hallo viezeriken!). Dus bij deze 🙂

Zoals geschreven is Ubuntu pas geleden met een nieuwe versie gekomen. Vanuit het perspectief van interface designer valt er nogal wat op te merken. De meeste punten slaan meer op GNOME in het algemeen dan Ubuntu, en een aantal fouten zitten ook in MS Windows en MaxOS X. De schrijver vindt maar liefst 69 punten om wat op aan te merken, waarvan de laatste is "it’s brown". Dezelfde auteur (interface designer voor Canonical, makers van Ubuntu!) vond trouwens ook 48 designfouten na 48 uur MacOS X.

Ondanks dat GNOME een hele fijne werkomgeving is valt er nog genoeg aan te verbeteren, lijkt het.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Computers. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Ubuntu in 69 verbeterpunten

  1. Gebruikt Firefox 1.0.2 op GNU/Linux

    Matthew ‘mpt’ Thomas is al vrij lang een OSS ui-designer in zijn vrije tijd. Hij heeft lang voor Mozilla UI design gedaan, totdat hij daar wanhopig de handdoek in de ring heeft gegooid. Ontwikkelaars geven nog te weinig aandacht aan UI-aspecten en dat blijkt hier ook maar weer. Hopelijk luisteren ze bij Canonical goed naar hem, nu ze hem hebben ingehuurd.

Reacties zijn gesloten.