Maatschappelijke stage

Leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen over een paar jaar allemaal een tijdje koffie schenken aan ouderen, een uitstapje voor gehandicapten begeleiden of ballen pompen bij een voetbalclub. Minister Van der Hoeven (Onderwijs) en staatssecretaris Ross (Volksgezondheid) willen dat alle middelbare scholieren vanaf 2007 een maatschappelijke stage kunnen doen.
Bron: Nu.nl

Een maatschappelijke stage wordt dus mogelijk. Geen sociale dienstplicht, want het is niet verplicht. Een goede ontwikkeling wel, zeker als er wordt gestimuleerd dat leerlingen buiten het eigen, bekende wereldje gaan kijken.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Onderwijs met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Maatschappelijke stage

  1. Ikke schreef:
    Gebruikt Firefox 1.0.4 op GNU/Linux

    Dit is op mijn ex-schooltje al sinds 3-4 jaar verplicht voor alle 5e en 6ejaars, een dag per semester 😉
    Als ik me niet vergis zullen de leerlingen in deze jaren vanaf volgend jaar zelfs elke week een uur sociale stage moeten doen, buiten de lesuren.

Reacties zijn gesloten.