De Wedstrijden (2)

Goed. Zondagavond, 21 augustus, huize Klijmij-van der Laan.

Om het goed wetenschappelijk aan te pakken wordt de frituurpan op hetzelfde moment aangezet en de friet op hetzelfde moment geserveerd. Dat kan dus geen reden zijn voor ontevredenheid!

Door wat heen en weer zappen missen we de helft van de intro. Daardoor lijkt deze precies de goede lengte, maar dat is natuurlijk maar schijn. Nog steeds irritant.

Zo te zien heeft men bij Talpa geleerd, en is de eerste wedstrijd die van AZ. Niet de leukste wedstrijd van de avond, maar mooi voetbal. De samenvatting lijkt daardoor niet zo lang. Wel weer ge-ouwehoer erna, waar niemand op zit te wachten, en zeker niet als Ruud Gullit met z’n nieuwe apparaat gaat spelen. Dit keer komt Talpa ermee weg, omdat op Nederland 3 Lowlands was en dat is altijd leuk, ook als afwisseling voor de reclame, maar je zit toch zenuwachtig heen en weer te zappen.

Tweede wedstrijd de topper van de dag: Sparta-Rotterdam. Rood en wit gaat weliswaar nooit verloren, en bij neêrlaag en victorie laat men nog S-P-A-R-T-A horen, maar helaas, Sparta verloor. Desondanks een leuke wedstijd. Vervolgens werden we weer weggejaagd met allerlei non-info die op een veel later tijdstip in een ander sportprogramma thuishoort, waardoor de derde wedstrijd pas ruim ná half acht op de TV verschijnt. De kat had het al gezien en ging alvast op bed liggen, die had het wel gezien. Wij moesten nog even.

Na deze toppers werd het echter minder. Ik weet niet eens meer welke wedstrijd ons als derde werd voorgeschoteld, maar afgekeken hebben we het niet. Lowlands en het journaal waren leuker.

Kortom, ook de tweede uitzending was geen succes. De reclame-onderbrekingen zijn nog steeds weergaloos irritant, die voetbalsupporters schijnen nog steeds wat te moeten zeggen en de analyses zijn nog steeds veel te belangrijk (volgens de redactie en de analitici) vergeleken met de wedstrijden. Misschien een nieuwe titel? Het Gelul (met af en toe een wedstrijd).

Overigens is er al iemand een handtekeningenactie begonnen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.