Laat D66 nu wel pit zien?

Zou het dan eindelijk zo zijn? Na het debacle waarbij D66 al haar kroonjuwelen weggaf zonder er iets voor terug te krijgen, gaat de partij nu op haar strepen staan lijkt het. Kunnen ze dit volhouden? Hopelijk wel. Los van de gevaren van de missie heeft Nederland niets te zoeken in Bush z’n persoonlijke strijd tegen het terrorisme. “Hij begon”, zoals we vroeger op het schoolplein huilden. Laat Bush dan ook maar zelf de troep opruimen.

D66 dreigt met kabinetscrisis:

D66 dreigt met kabinetscrisis

Uitgegeven: 11 januari 2006 16:24
Laatst gewijzigd: 11 januari 2006 16:31
DEN HAAG – Het vooraanstaand Tweede Kamerlid Bert Bakker van D66 gelooft niet dat het kabinet een uitzending van militairen naar het zuiden van Afghanistan overleeft. “Of het kabinet komt tot inkeer en besluit niet te gaan. Of het kabinet komt er niet uit en klapt uit elkaar”, zegt hij deze week in Elsevier.

Volgens Bakker is het “ondenkbaar” dat een missie met zoveel risico’s genoeg heeft aan de steun van een kleine meerderheid in de Kamer. Maar zelfs als er een ruime meerderheid met steun van de PvdA ontstaat, dan is dat nog niet acceptabel voor de democraten.

“Want die steun wordt dan niet gegeven op inhoudelijke, maar op machtspolitieke gronden. Dan hebben we een kabinetsprobleem, want het lijkt mij vrij ondenkbaar dat D66 in zo’n kabinet wil blijven.”

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Politiek met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.