Wat moet je doen?

Wat moet je eigenlijk doen om in dit land te mogen blijven als buitenlander? De Kosovaarse Taida wil haar school gewoon afmaken bericht Nu.nl:

Met een emotioneel betoog heeft Taida Pasic vrijdag voor de rechtbank in Amsterdam duidelijk gemaakt waarom zij hoopt dat de rechter instemt met de toewijzing van een voorlopige voorziening, zodat de Kosovaarse niet het land wordt uitgezet. “Ik heb hard voor mijn school en toekomst gewerkt, laat mij dit alstublieft afmaken.”

Zij doet dit jaar eindexamen. Desondanks werd zij door de politie uit de klas gehaald en naar het uitzetcentrum bij Zestienhoven gebracht, waar ze nu in een cel zit.

De leerlingen hebben al actie gevoerd. En terecht. Het is toch ook belachelijk dat een meisje dat hier duidelijk goed is geintegreerd en op het punt staat haar VWO diploma te halen ineens het land uit wordt gegooid. Is het dan zo moeilijk om haar die paar maanden nog te gunnen om dat diploma te halen? Zodat ze, als het dan echt nodig is dat ze terug gaat naar Kosovo en dat veilig kan, ze daar in ieder geval een betere kans heeft om een bestaan op te bouwen en dat land te helpen? Maar van mij mag ze ook gewoon blijven als ze wil. Al was het maar om naar asielzoekers te laten zien dat wij hier toch nog dat tolerante land zijn dat mensen verwelkomt omdat ze zich inzetten voor een betere toekomst. (En voor onze economie, want dat is natuurlijk al een paar honderd jaar de drijfveer van onze tolerantie)

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Onderwijs, Politiek met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Wat moet je doen?

  1. Hilde schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

    Je kunt een petitie tekenen op bovenstaande website…

Reacties zijn gesloten.