Laatste zetelprognose: Christelijke verschuiving

Een opvallende verschuiving deze week: een zetel van de ChristenUnie naar de SGP. Die komen daarmee terug op 2 zetels. Voor de rest is het stabiel: GroenLinks, PvdA en CU winnen, de andere partijen gelijk of verlies. Of de winst van PvdA echt zo uitpakt als gepeild moeten we maar afwachten: in een onderzoek bleek dat veel mensen die waarschijnlijk niet gaan stemmen PvdA kozen. Van die 9 zetels kan er dus zo 1 richting een andere partij gaan, zowel naar links als rechts.
Zetelprognose 3/3/6

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.