Voor de Amsterdammers

Vanavond even ontspannen, en weer eens tijd gehad om TV te kijken. Het programma Puberruil staat niet in mijn “moet ik echt zien” lijstje, maar omdat er dit keer werd geruild met iemand uit Waddinxveen toch even gekeken. Astrid herkende natuurlijk alles (de puber woont vlak bij haar ouders en gaat naar haar oude school). Maar wat vooral opviel waren de klasgenootjes van het meisje met wie de Waddinxveense ruilde. Die kwam uit Amsterdam, en daar was men vooral erg verbaasd dat ze niet in een boerderij woonde en kaas maakte, en ook wel opgelucht dat ze “niet zp boers praatte”. En, wonder boven wonder, kleedde ze zich ook nog net zo als in Amsterdam, de beschaafde wereld, gebruikelijk was!

Dus, Amsterdammers: welkom in de echte wereld. Ook buiten Amsterdam wonen beschaafde mensen. En let even op bij Aardrijkskunde: de urbanisatiegraad in Nederland is één van de hoogste ter wereld. Bijna iedereen (tegen de 90%) woont in de stad, en leeft dus volgens een stedelijk leefpatroon. Zelfs de ruim 26.000 inwoners van Waddinxveen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Geografie, Persoonlijk met de tags , , , , . Bookmark de permalink.