Fotovakantie (5)

In de serie weer even naar het buitenland. In 2004 gingen Astrid en ik persoonlijk naar Polen om ze welkom te heten in de Europese Unie. Overigens hebben we de hele vakantie geen loodgieter gezien. Zouden ze toch…?

Kazimierz Dolny

Het meest bijzondere plaatsje dat we bezochten was niet Krakow of Warschau, maar een dorpje daartussenin. Kazimierz Dolny. Een dorpje dat barst van de geschiedenis, uiteraard verbonden met koning Kazimierz de Grote. Er wonen zo’n 3600 Polen, maar dat aantal verdubbelt makkelijk als je alle toeristen meetelt. Het marktplein was afgeladen met vooral Poolse en (naar de nummerborden van geparkeerde auto’s rondom het centrum kijkend) andere Oost-Europeanen. Wat is er dan te zien? Nou, een schattig marktplein, met richting elke kant 1 a 2 blokken schattige huisjes, een rivier, een kasteel en een toren op een heuvel. In een dag heb je echt alles gezien. Klinkt als weinig, maar het mocht de toeristische pret niet drukken. En een groot biertje op het terras? Een euro.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , , . Bookmark de permalink.