Alvast voor kerst

Dit jaar lijkt het eindelijk te gaan gebeuren: een Discworld film. Het boek Hogfather wordt verfilmd door de Engelse TV zender Sky One die het (uiteraard) met Kerst zal uitzenden. Terry Pratchett zelf speelt een kleine bijrol als speelgoedmaker, zoals ook te zien in de promotiefoto’s van de Discworld Calendar. Een andere bekende naam in de cast is die van Tony Robinson (Baldrick uit Blackadder).

Toymaker

Eerder zijn er plannen geweest om Mort en Good Omens te verfilmen. Mort liep vast omdat men het een geweldig verhaal vond, maar Death moest eruit… Voor de niet-lezers: het centrale karakter is Death, oftewel de Dood. Op de gebruikelijke humoristische wijze, maar daar was Amerika nog niet aan toe. Good Omens is nog steeds in de voorbereidingsfase, niet vreemd aangezien de regisseur Terry Gilliam is. Die wil nog wel eens over budget gaan en dat schiet niet op als je sponsoren zoekt. De aanhoudende problemen rond Discworld films leverden het volgende citaat van Pratchett op (Neil is Neil Gaiman, co-auteur van Good Omens):

The difference between me and Neil in our attitude to movie projects is
that he doesn’t believe they’re going to happen until he’s sitting in
his seat eating popcorn, and I don’t believe they’re going to happen.

Ondertussen zijn er tekenfilms gemaakt van Wyrd Sisters en Soul Music, en was Johnny and the Bomb afgelopen jaar als 3-delige serie op de BBC. En nu dus Hogfather. Ik ben heel benieuwd, kan haast niet wachten.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Persoonlijk met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Alvast voor kerst

  1. CB te G schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

    Whoohoo!

Reacties zijn gesloten.