CDA wil zichzelf verbieden?

Toch wel raar. Donner doet niet veel meer dan de grondwet napraten, en krijgt een storm van protest over zich heen. Een peiling geeft aan dat een meerderheid van de Nederlanders vindt dat een partij die de sharia wil invoeren verboden moet worden. Een verwerpelijk standpunt, maar zo zie je maar weer dat een democratie ook betekent dat men de vrijheid heeft verwerpelijke standpunten in te nemen.

Ondertussen wil het CDA een verbod op partijen die de sharia willen invoeren en maar gelijk, nu we toch bezig zijn, de pedopartij:

Het CDA wil een verbod op alle politieke partijen die de huidige rechtsorde omver willen werpen of waarvan de opvattingen daartegen indruisen. Dat geldt bijvoorbeeld voor een partij die de sharia (islamitische wetgeving) wil invoeren, maar ook voor de pedofielenpartij of een neofascistische partij.

Mocht dit land zo diep zinken dat dit wordt aangenomen, dan lijkt het mij dat het CDA en de partijen die dit voorstel steunen direct verboden willen worden. Immers, wij hebben in Nederland de Vrijheid van vereniging en vergadering. Een grondwettelijk recht. Als het CDA en andere partijen daaraan tornen druist dat in tegen de huidige rechtsorde. Daarmee moeten ze, volgens hun eigen standpunt, verboden worden.

Het komt op mij over als een soort gebrek aan zelfvertrouwen. Blijkbaar zijn wij als Nederlanders gezamenlijk niet in staat om de voordelen van onze vrijheden, rechten en verworvenheden uit te dragen, om trots te zijn op wat we hebben bereikt in Nederland, en gaan we ervan uit dat onze rechtsstaat zo onaantrekkelijk is dat het in de lijn der verwachting ligt dat die binnen afzienbare tijd omver wordt geworpen. En wat is het gevolg? Niet die enge pedopartij gooit onze rechtsorde in de grijze container, maar de keurig nette CDA beperkt onze democratische vrijheden.

Word weer trots! Heb vertrouwen!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op CDA wil zichzelf verbieden?

  1. jasper schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows 2000

    Betekent dit niet gewoon dat ALLE politieke partijen in zo´n wet verboden zouden moeten worden. Elke partij wil de grondwet toch wel ergens veranderen?

  2. Michel schreef:
    Gebruikt Firefox 1.5.0.5 op Ubuntu

    Maar dat betekent niet zozeer dat ze de rechtsorde omver willen gooien en de vrijheden van mensen beperken. Wie een gekozen burgemeester wil en daarvoor de grondwet aan wil passen gooit de rechtsorde niet omver. Wie grondrechten wil afnemen en vrijheden beperken doet dat wel.

Reacties zijn gesloten.