Top 10

Wie worden onze kamerleden? De blogende mede-GroenLinksers zijn al druk hun favorietenlijstjes aan het samenstellen. Om het dan toch iets anders te doen maak ik een Top 10 in plaats van een Top 8. Dan heb ik ook gelijk een paar opvolgers klaar staan. Uiteraard zijn mijn voorkeuren mede bepaald door mijn Digitale Meetlat.

 1. Femke Halsema. Omdat er geen tegenkandidaat is, ze het inhoudelijk goed doet en zelfs een keer op Lowlands heeft opgetreden.
 2. Kees Vendrik. Kreeg vorige keer mijn voorkeursstem. Financiëel specialist en voorstander van Open Source, breed inzetbaar
 3. Naïma Azough. Mag van mij onderwijs, jeugd en emancipatie gaan doen.
 4. Isabelle Diks. Kan niet alleen kleding ontwerpen, maar zich ook bezighouden met Europa en Economische Zaken. Als nieuwe binnenkomer kan ze ook de fractie fris houden.
 5. Ineke van Gent. Kan zo haar huidige portefeullie (sociale zaken, werkgelegenheid, volkshuisvesting en dierenwelzijn) doorzetten, eventueel aangevuld met milieu.
 6. Martijn Dadema. Omdat bij hem Buitenlandse Zaken in prima handen is, en hij via zijn weblog zijn ideeën uitdraagt.
 7. Henrike Karreman. Ze gaat voor 7 en dat vind ik wel terecht, als woordvoerder Justitie.
 8. Wijnand Duyvendak. Te Amsterdams, dus te weinig aansprekend landelijk.

  Dat is mijn voorkeursfractie. In geval van grote successen of vertrekkende kamerleden hou ik als opvolgers achter de hand:

 9. René Kerkwijk. Kent de gezondheidszorg van binnen uit en dat wordt een belangrijk item.
 10. Tofik Dibi. Om een jong geluid te laten horen. Wel die stropdas af!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks, Persoonlijk, Politiek met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

24 reacties op Top 10

 1. Erik uit de Vijfde Stad schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Geweldig, EN democratisch initiatief Michel! Het aantal stemmen op Rene is al verdubbeld binnen een paar uur zie ik. Het verbaasde mij dat ie er niet vanaf het begin bij stond. Hij heeft het, hoewel niet mijn partij, HEEL goed gedaan in Eindhoven. Daar is vriend en vijand het over eens. Dit is een potenriele kanjer en harde werker voor GroenLinks. Ik hoop dan ook dat vele leden dit lezen en pragmatisme en gezond verstand mogen prevaleren boven persoonlijke egotripperij en pluchebegeerte.

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.5 op Ubuntu

  René had er inderdaad bij moeten staan, ik wilde in ieder geval alle digitale kandidaten erbij hebben staan. Maar dankzij de mogelijkheid zelf te nomineren is dat al opgelost.

 3. Pingback: Mijn lijst at Publiekelijk tijdverdrijf

 4. Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Als er geen persoon uit het Zuiden bij de eerste 10 komt dan moeten wij als Zuiden een fors teken geven aan de leiding en keuzedames en heren !!
  Met name omdat andere partijen dat wel doen, een goede regionale spreiding bedoel ik (cda bijv.), zal dat hier fiks stemmen gaan kosten.
  GL dan maar terug naar 5 zetels in de Kamer ?
  Wellicht.
  Geen zuidelijke kandidaat dan het zuiden geen stem voor GroenLinks.
  Zeeland, Brabant en Limburg. Stop met GL als deze lijst zo doorgang vindt.
  Einde GL Basta !
  Tijd voor afsplitsing, namen genoeg Psp, ppr, cpn etc.

 5. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.5 op Ubuntu

  En dan gaat Leefbaar Eindhoven landelijk? 😉

 6. Erik uit de Vijfde Stad schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Binnen 24 uur; Rene Kerkwijk met stip op 20 % van de stemmen!! Dat is een op de VIJF en rechtvaardigd dus dat Rene op plaats nummer VIJF van de lijst thuishoort.
  Die Dadema en Karreman vind ik overigens wel verdacht!
  Gisteravond voordat ik Rene introduceerde hadden ze hooguit 3 a 4 stemmen!!??? Dus Ledenvergadering; GEEN GEKIJF, RENE OP VIJF !!!!! Groeten uit Eindhoven.

 7. Arnoud Boer schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows 2000

  Van mijn top acht heb ik nog een top twaalf gemaakt: http://arnoudboer.nl/2006/09/de-lijst-of-beter-gezegd-mijn-lijst-iv.html

 8. David schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  @Marcel: beetje lastig om bij een fractie van 5-7 mensen regionale spreiding de voorkeur te laten hebben. Ervaring lijkt me ook een belangrijke parameter. En trouwens: vorige keer stond er een zuidelijke kandidaat (realtief hoog) op de lijst. Hij haalde 899 stemmen.

 9. Rieke schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Wat goed, dat Mathieu Heemelaar er tussen staat. Het wordt hoog tijd dat er namens GroenLinks weer een openlijke homo in de kamer komt en dat Mathieu zich ook hierop wil en durft te profileren.

 10. Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Uitstekend dat Mathieu Hemelaar is toegevoegd. Hij is een fervent en bekend homo-activist. Dat maakt de kamerfractie echt divers!

 11. Erik uit de Vijfde Stad schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Je hebt je eigen waarschijnlijk vertypt Bob. Je bedoelt natuurlijk “pervers” in plaats van divers. (kan de beste overkomen)

 12. Erik uit de Vijfde Stad schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Ik zal het maar even toelichten voor iedereen hier moord en brand gaat schreeuwen. Ik vind sexuele geaardheid GEEN ENKEL criterium voor welke functie dan ook. Evenmin als het vrouw- allochtoon- of blauwe smurfzijn. Alleen kwaliteit en inzet (zoals in het geval van Rene Kerwijk) mogen tellen!! Wat is dat immers voor een waanidee dat er voor elke doelgroep een GroenLinkskamerlid zou moeten zijn ?? Dan haal je het dus echt niet met die 6 a 8 zetels. Nee, ELK kamerlid van jullie moet voor ALLE Nederlanders evenveel opkomen. En niet een homo alleen voor de homo`s etc. Van mij mag deze homoactivist dus terug in de kast! (overigens de homo`s vinden Rene ook best sexy!!)

 13. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.5 op Ubuntu

  In dat geval maakt regionale spreiding ook niet uit, dus kan René op een lagere plaats.

  Ik twijfel er trouwens niet aan dat GroenLinksHomo’s ook voor anderen op zullen komen. Het gaat vooral om het signaal. Dat vond ik trouwens ook geen doorslaggevende reden voor mijn lijstje, maar ik snap wel dat dat voor een hoop mensen wel belangrijk is. Zeker als de eerste associatie van sommige mensen “pervers” in plaats van “divers” is.

 14. Erik uit de Vijfde Stad schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  MIJN argument was geen regionale spreiding Michel. Maar inzet en kwaliteit. En als je er niet aan twijfelt dat GroenLinkshomo`s ook voor anderen zullen opkomen, dan twijfel je er dus ook niet aan dat GroenLinkshetero`s ook voor anderen zullen opkomen. Dus kan Rene NIET op een lagere plaats. Ik ken hem, en weet wat ie in zijn mars heeft. En daar is GroenLinks vele malen meer mee gediend dan met “signaalafgevers” Maar, he, het is jullie feestje op 22 november. Dus als jullie het verknallen, dan mag dat van mij!

 15. Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Bob van Schijndel
  Tuurlijk gaat het in de eerste plaats om kwaliteit. En dat heeft Mathieu ruimschoots bewezen als fractievoorzitter van de de deelraad Westerpark in Amsterdam. Daarnaast moet je m.i. laten wegen de contacten die iemand heeft met een progressieve sociale beweging, in dit geval de homobeweging. En tevens dat een kandidatenlijst wel een afspiegeling is van de samenstelling van de bevolking. Ik bedoel de verhouding man/vrouw-, autochtoon/ allochtoon en homo/hetero. Het is zeker niet de bedoeling groepen categorisch uit te sluiten. Dat is pas “pervers”.
  Bob

 16. Erik uit de Vijfde Stad schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  By the way, gij GroenLinksafslaanders, NERGENS heb ik een negatieve kwalificatie aan het woord “pervers” gegeven! Ik vind een beetje pervers eigenlijk best wel bevorderlijk voor een mens sana in corpore sano.

 17. René Kerkwijk schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows NT

  Ik had eigenlijk niet zo’n zin me te bemoeien met deze discussie. Bob en Michel reageren gepast op Erik die hier op eenzelfde wijze reageert als ie op mijn weblog wel eens doet. Het went. De onderbouwing van Erik om mij op een hoge plaats te willen is een beetje vreemd. Het komt eigenlijk neer op het gegeven dat Erik mij kent en dat ik om die reden hoog zou moeten. Dat is wel erg mager als onderbouwing. Het is ook allemaal niet zo moeilijk. Ik ben gekandideerd voor blok 4 (plaats 13 tot en met 20) en daar heb ik meer dan vrede mee. Voor een hogere plaats kom ik niet eens in aanmerking.

 18. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.5 op Ubuntu

  Erik, als het gaat om kwaliteit is het advies van de kandidatencommissie duidelijk: zij zien in andere kandidaten meer dan in René. Als het dus gaat om kwaliteit en inzet verdient René blijkbaar geen hogere plaats. Dat wil wel wat zeggen van de andere kandidaten, maar dat GroenLinksers over het algemeen vele kwaliteiten bezitten wisten we natuurlijk al.

  Desondanks hou ik hem gewoon in mijn top 10. Spreiding (qua regio’s, qua specialisaties) is ook een kwaliteit.

 19. René Kerkwijk schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows NT

  Michel,

  Bedankt dat je mij in je persoonlijke top 10 hebt staan. Komende zondag moet je echter toch iets anders want je mag pas vanaf plaats 13 op me stemmen.

 20. Erik uit de Vijfde Stad schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Zoals gezegd: het is jullie feestje. En iedere partij heeft naar mijn mening het recht om zichzelf desgewenst ten grave te dragen. In ieder geval vast voor alle duidelijkheid; Geen Rene op vijf, is voor mij reden om zoals gebruikelijk op rechts te stemmen. Het wordt dus Rita of Geert. Ondanks jullie koppige volharding in het negeren van welgemeend advies, toch succes gewenst op 22 november. Maar ik ben er bang voor. Finale groeten van Erik uit Eindhoven.

 21. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.7 op Ubuntu

  Ik kreeg nou niet het idee dat René een soort Geert Wilders is, dus je keuze kan ik niet helemaal volgen. Of je steunt het programma van GroenLinks, of je steunt het programma van de VVD, of je steunt het programma van Wilders. Wie dat programma dan gaat uitvoeren is een tweede. Bij de kandidaten maakt het vooral uit hoe die persoon het programma gaat uitvoeren, maar in principe maakt het inhoudelijk relatief weinig uit of je René of een andere GroenLinkser in de kamer hebt. Echt. Het verschil met een Rita of Geert is levensgroot: die zijn simpelweg niet in staat om ons land fatsoenlijk te besturen. Dus daar ga je.

 22. Erik uit de Vijfde Stad schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Nou, nog EEN keer dan Michel voor de zwaar van begrip zijnden; Er komen zowiezo een aantal groenLinksers in de kamer, en dat mag dat is democratie. ALS die er dan toch zitten(moeten), DAN heb ik er liever een waarvan ik ZEKER WEET dat ie er niet voor zijn eigenprofilering zit maar omdat ie integer, hardwerkend en terzake kundig is. Dat heeft http://www.renekerkwijk.nl vele jaren bewezen hier in Eindhoven. DUS, als trotse Eindhovenaar, zou ik ENKEL in dat geval en EENMALIG op een potentieel ZEER KUNDIG kamerlid stemmen in afwijking van mijn normaliter rechtse stemgedrag. ZO zit het dus Michel. En het lijkt mij HEEL VEEL over Rene zeggen als ik, die geen vriend van Groenlinks ben, desondanks en dankzij zijn eventuele verkiesbare plaats op hem en daarmee GroenLinks zou stemmen. (wellicht nog vele anderen hier in Eindhoven die er ook zo over denken)

 23. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.7 op Ubuntu

  Dat vind ik dus raar. Want als je daarom op René zou stemmen dan sta je dus achter zijn ideeën, en zijn ideeën staan in het partijprogramma, en dat wijkt behoorlijk af van wat er “rechts” in programma’s, puntenplannen, etc staan. En dat krijg je wel gratis en voor niets bij hem. Dus dan zegt René straks dat we een soepeler asielbeleid moeten voeren, dat we moeten investeren in onderwijs, dat de WW-uitkering hoger en korter moet, dat de bijstand en WAO hoger moeten, dat we moeten investeren in milieu, en als hij dat zegt vind je dat dus geweldig, maar als pak ‘m beet Kees Vendrik dat zegt (speaking of integer, hardwerkend en terzake kundig!) dan ben je het niet met hem eens, want je stemt normaal immers op een andere partij.

  Begrijp me goed, je mag stemmen wat je wilt en als René straks op 13 staat is hij verkiesbaar (via voorkeursstemmen), maar het lijkt mij enorme zelfkastijding om op een totaal andere partij te stemmen vanwege een persoon in plaats van de inhoud. Ik vond Donner op veel punten goed, ter zake kundig en integer, maar zou nooit op hem stemmen.

 24. Erik uit de Vijfde Stad schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Wij houden hier wel van een beetje zelfkastijding in het Zuiden Michel!! Zo komt er volgende week weer van allerlei zelfkastijdens boven tafel over falend ambtelijk en bestuurlijk handelen in Eindhoven (mede dankzij het onaflatende speurwerk van onze Rene, Jawel!) Een rapportje van slechts 850.000 euro onderzoekskosten ex BTW. Maar dan heb je ook wat, althans dat is de verwachting hier. Natuurlijk is vanaf 5 oktober daarover weer alles te lezen op: http://www.renekerkwijk.nl

Reacties zijn gesloten.