Serieuze politiek

Politiek is serieus. Je kan af en toe wat leuks doen, om te proberen je standpunten onder de aandacht te krijgen. Maar de basis is en blijft serieus. GroenLinks heeft wat mij betreft de balans goed te pakken. Aan de ene kant ludieke acties, aan de andere kant altijd de serieuze boodschap.

De Tweede Kamer is nu in actie gekomen vanwege het plan van een netwerkcoördinator om Lingo te schrappen. De hele Tweede Kamer? Nou ja, kamerlid Atsma van het CDA. En dan kan de PvdA natuurlijk niet achterblijven. Maar waar hebben we het nou over? De publieke omroep moet gewoon programma’s maken op de manier die zij willen. Voor alle doelgroepen, uiteraard, maar dat moet de Publieke Omroep vooral zelf bepalen, en niet een “woedend” Tweede Kamerlid. Het is geen staatstelevisie.

Door deze actie zal bij een groot deel van de bevolking weer het beeld blijven hangen van politici die niet besturen, maar van incident naar incident hobbelen. En dan vooral totaal onbelangrijke issues. Nota bene, al 2 jaar geleden werd al geroepen dat stemcomputers onveilig zijn. Pas nadat EénVandaag er aandacht aan besteedde werden er verdere vragen gesteld en ondernam de minister actie. Dat is iets dat over de basis van de democratie gaat. Of Lingo wel of niet bestaat zal ook een groot deel van die 800.000 kijkers een zorg zijn, die vinden wel een ander spelletjesprogramma om te kijken. Als men zich in de Tweede Kamer opwindt over onbenullige zaken als De Gouden Kooi en Lingo zal het aanzien van de politiek alleen maar afnemen, en daarmee het vertrouwen in die politiek. Aanzien en vertrouwen dat zo noodzakelijk is om de belangrijke zaken aan te kunnen pakken.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Andere partijen, Persoonlijk, Politiek met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Serieuze politiek

  1. Koen schreef:
    Gebruikt Firefox 1.5.0.7 op GNU/Linux

    En het ergste is dat er inderdaad echt wel belangrijkere dingen zijn dan een spelletjesshow.. Mishandeling van vreemdelingen bijvoorbeeld, of het over de balk smijten van belastingcenten aan een vliegtuig wat veel te duur wordt.. Of.. Nouja.. Ga zo maar door. En de pers, die doet vrolijk mee.

    Maar weet je, ik denk dat ze er nog flink wat stemmen mee winnen ook. ‘Die JP bemoeit zich toch maar mooi met de dingen die mij echt raken’.

Reacties zijn gesloten.