De Grondwet! Maar nu even niet…

Goed nieuws voor het rode potlood: in een aantal gemeentes mag niet met de computer worden gestemd. De stemcomputer van SDU lekt radiosignalen, en schendt daarmee het grondwettelijke stemgeheim. Exit computer dus. Alleen gaat hier om maar 10% van het totaal aan gebruikte stemcomputers. De meeste gemeentes gebruiken de computers van Nedap. En zijn die veilig? Mwoah… Is daarmee je stem geheim? Nee hoor.


Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Computers, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.