Femke on Tour (2)

Na veel gepruts en gedoe (en gepest door de medebuspassagiers) eindelijk een stap in de toekomst: internet in een rijdende bus, op aardgas nog wel. De NS deed ook al verwoede pogingen om mijn reis naar Hilversum te vertragen. Nooit geweten dat perron 4 zo vol kon zijn.

Toespraak Femke in HilversumDe tour begon dus in Hilversum. Daar voerde De Groene Draad met Hier.nu actie. Een groep fietsers gaat een groene draad uitzetten (met een milieuvriendelijke groene vloeistof) langs de 0 NAP lijn. Als geograaf gaat mijn hart natuurlijk sneller kloppen bij zulk soort denkbeeldige lijnen.

Femke hield een leuke speech waarin de milieukant van ons verkiezingsprogramma werden benadrukt. De vervuiler betaalt, we moeten investeren in een groene kenniseconomie. Ook Agnes Kant van de SP hield een toespraak en sloot zich aan bij Femke’s woorden, met de hoop op een rood-groen gekleurd links kabinet. Voor de toespraak van staatssecretaris van Geel was alleen belangstelling van de fotografen, maar geluisterd werd er weinig. Niet zo vreemd na alle bezuinigingen op milieu en groen door dit kabinet.

Uitrollen groene draad in Hilversum

De aftrap van de actie bestond uit het uitrollen van een groene draad. De linkse samenwerking tussen Femke en Agnes liep gesmeerd. “Zonder Pieter van Geel gaat het een stuk sneller” werd er nog geroepen. En zo is het.

Inmiddels rijden we richting Utrecht, waar op de Uithof geflyerd gaat worden. In de bus zijn Kees en Mariko erbij gekomen en worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Zo stond vandaag in de Volkskrant een brief van een groep prominente rijke Nederlanders die graag meer geld willen betalen voor een eerlijkere verdeling van de lasten. En Patty Brard gaat op Femke stemmen. Zie je nou wel, GroenLinks is helemaal geen elitaire partij!

Vanaf de Uithof straks meer.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks, Persoonlijk met de tags . Bookmark de permalink.