Femke on Tour (3) – en de zon brak door

Het weer is wisselvallig. Dan weer zon, dan weer bewolking. Waar Femke komt breekt wel de zon door. Zo ook op de Uithof. De bus werd naast de Basketbar geparkeerd. Een groepje studenten had zich al bij het podium verzameld, en dat aantal groeide snel.

En Kees, wat is jouw Nieuws van de Dag?Heeft u het vermogen GroenLinks te stemmen?

Kees Vendrik begon met het nieuws van de dag: het artikel in de Volkskrant van de rijke Nederlanders, en de advertentie in de Quote 500: “Heeft u het vermogen om GroenLinks te stemmen?”. De presentatie werd gedaan door Kathalijne Buitenweg (ik had haar op de bus niet eens herkend, maar dat komt vooral omdat haar haar anders zat dan op haar Hyves-foto). Zij liep door de menigte om studenten vragen te laten stellen aan Femke. De vragen variëerden van “Wat is het verschil tussen de SP en GroenLinks?” tot aan “Moet er een vrouwelijke premier komen?”. Alle vragen werden uitgebreid beantwoord door Femke, met af en toe een applausje tussendoor. Het was te horen dat de antwoorden er al goed inzaten, zonder ehh of twijfel rolde alles eruit.

Femke geeft antwoord

Na de vragen dook Femke het publiek in voor wat persoonlijkere gesprekken. Ondertussen liep het ook storm op Femke’s boek, dus ik heb nog maar even gewacht om mijn eigen gesigneerde exemplaar te bemachtigen. Tegen het einde begon het te regenen – alleen waar GroenLinks gaat schijnt de zon, zo blijkt maar weer. Toen zat ik al in de bus foto’s klaar te stomen. Die zijn allemaal via Linkse Lente en Flickr te bekijken.

Femke mengt zich tussen de studenten

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks met de tags . Bookmark de permalink.