“GroenLinks website is ongestructureerd maar gebruiksvriendelijk”

Ruben Timmerman onderzoekt de websites van politieke partijen. Volgens hem is de GroenLinks website ongestructureerd maar gebruiksvriendelijk:

De site van Groen Links ziet er minder gelikt uit dan die van het CDA, maar is een stuk gebruikersvriendelijker. De belangrijkste punten worden direct vanaf de homepage in koeieletters getoond. De meeste usability fouten zijn kleintjes, op de structuur van de domeinnamen na.
Ook is er meer mogelijkheid voor conversie en worden leden en geïnteresseerden op meerdere manieren betrokken in directe communicatie. Als GroenLinks iets meer tijd zou steken in vormgeving met usability in gedachten en herstructurering van alle domeinnamen en onderdelen, zou het een erg goede site zijn.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Computers, GroenLinks, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

6 reacties op “GroenLinks website is ongestructureerd maar gebruiksvriendelijk”

 1. Bp schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0 op Windows XP

  De domeinnamen zijn inderdaad een beetje een puinhoop. Het is ook onduidelijk waar je nu moet zijn voor actueel politiek nieuws, partij-informatie of verkiezingsnieuws. Contact e-mail adressen zijn ook onduidelijk! info@groenlinks.nl of via Linkse Lente.
  Advies gebruik alleen nog maar http://www.groenlinks.nl als portaal-site en haal de bezem door al die andere dommeinnamen: http://www.femkeontour.nl, http://www.ikstemgroenlinks.nl, http://www.waaromgroenlinks.nl, http://www.planeetgroenlinks.nl.

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0 op Ubuntu

  Let wel dat planeetgroenlinks.nl niet van GroenLinks is. Ze mogen het hebben hoor, daar niet van, maar op dit moment houden we het nog even als gescheiden werelden.

 3. stelt schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0 op Windows XP

  Ik heb ook wat onderzoek gedaan van websites van politieke partijen:
  http://twoss.wordpress.com/2006/11/02/open-in-de-verkiezingen/#comment-4

 4. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  4 dagen lang niets nieuws op je site… Ik word gek.

 5. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0 op Ubuntu

  Ik ook … van het nakijkwerk

 6. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  De schooldag gaat zo snel, leraren hebben het nakijken…

Reacties zijn gesloten.