Gekozen

De keuze was lastig. Na Femke Halsema in 2002 en Kees Vendrik in 2003 was ik zoekende qua kandidaat. Femke en Kees krijgen wel genoeg stemmen. Dus wie moest het worden? Man of vrouw maakt me niet uit. De kandidaat moest me inhoudelijk genoeg aanspreken voor een plek in de Tweede Kamer. Het liefst steun ik natuurlijk een kandidaat die ook een beetje vooruitstrevend op internet bezig is. Dan vallen er gelijk een hoop af.

Op mijn shortlist, snel samengesteld in mijn hoofd op weg naar de stembus, stonden 4 kandidaten. René Kerkwijk, Maarten van Beek, Saranna Maureau en Xaviera Ringeling. Saranna viel af omdat ze zelf blogde “ingecalculeerd niet haalbaar voor een plek op een stoel in de Tweede Kamer”. Xaviera viel af omdat ze, ondanks haar enthousiasme en haar leuke weblog, volgens mij nog te onervaren is in de politiek. René of Maarten dus. In het stemlokaal besloot ik voor de nummer 20 te gaan. Jong, werkzaam in het onderwijs, actief als raadslid, hipste docent van het Rotterdams Montessori Lyceum, en afkomstig uit de redelijke nabijheid van Gouda, hij heeft Michel’s Stem 2006 gewonnen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks, Persoonlijk met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.