Drukdrukdruk

Het zijn drukke weken. En dat is te zien aan mijn weblog. Het septembergemiddelde van een blogje per dag haal ik niet op dit moment. De raad en school vreten tijd, en daarnaast doe ik nog genoeg andere dingen. Als dan, zoals woensdag, ook nog eens je server kuren gaat vertonen is het wel even stressen. Voor mij, en voor trouwe reageerders (sorry, Chris!).

WijnproevenDan even wat leuks. Vandaag zijn we de hele dag op pad geweest. Dat kwam mede door de werkzaamheden op het spoor tussen Gouda en Woerden, en Driebergen en Arnhem, waardoor we konden kiezen tussen omrijden via Breda/Den Bosch of met vervangende bussen. Alles bij elkaar We moesten in Arnhem zijn voor mijn verjaardagskado: een bezoek aan het wijnmuseum in Arnhem mét proeverij. We waren wat laat voor het begin van het filmpje dankzij de treinen. De rondleiding door de kelders was prachtig. Zeker het stuk met de eikenhouten vaten, waar de wijndampen je tegemoetkomen. De kelder was ook compleet met schimmel, dat schijnt een goed teken te zijn…

In de kelder lagen ook rijen en rijen flessen die mensen daar laten bewaren. Via een database en een proefpanel wordt bijgehouden of de wijnen al “op dronk” zijn. De eigenaar krijgt dan een briefje. Je kan je voorstellen dat dat geen C1000 huiswijn is…

Michel proeftNa deze rondleiding kwam waarvoor je het natuurlijk doet: het proeven. Lekker pretentieus met je glaasje wiebelen (“walsen”), snuiven, de wijn tegen het licht houden, en het proeven zelf. Ze hadden 2 witte en 3 rode wijnen uitgekozen, allemaal verschillend van smaak. Astrid hield meer van de droge, meer zurige wijn terwijl ik toch meer voor friszurig ga (met een hint van zoet). Bij de rode wijnen viel de “stuivende” Kaiken op van de Malbec druif. Een hele karaktervolle Argentijnse wijn die lekker genoeg was om ook mee naar huis te nemen. Bij het proeven mochten we trouwens ook doorslikken. Ik heb ook wel wat uitgespuugd, want anders loop je al snel lallend door het museum, maar om de smaak echt te waarderen heb ik ook wat doorgeslikt.

Ook de terugreis nam weer meer uren in beslag dan je zou willen, maar het was een heerlijke dag om even wat te ontspannen tussen alle lopende zaken door.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Persoonlijk met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Drukdrukdruk

  1. CB te G schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

    Ik ben beroemd!

    Maar, verder geen flauwe grappen. Klinkt leuk een keertje wijn proeven, al helemaal omdat ik er de ballen verstand van heb.

    en: het wordt nooit meer rustig.

Reacties zijn gesloten.