Ontwaakt, werkgevers der aarde!

Beste werkgevers van Nederland,

U heeft het beste met uw werknemers voor. Uiteraard. Daarom geeft u dit jaar massaal kerstpakketten. Maar denkt u daar wel over na? Heeft u wel enig idee wat uw werknemers willen?

Onze deur wordt nog net niet platgelopen, maar het loopt wel storm. Het is deze week een dagelijks tafereel: er wordt aangebeld, of we worden aangeschoten. En voor we het weten krijgen we weer een fles drank, of iets met varkensvlees in onze handen. We geven er ook nog wel eens wat voor terug, maar we blijven niet bezig zo. Onze drankvoorraad is genoeg voor de komende maand, minstens, en dat kan allemaal genuttigd worden met plenty ragout en knakworstjes.

Dus werkgevers, realiseert u zich dat er tegenwoordig ook moslims zijn. Echte moslims. Niet van die explosieve types, maar mensen die geen alcohol drinken en geen varkensvlees of niet-halal geslacht vlees eten. Dan is een kerstpakket een mooi gebaar, en ze zullen uit beleefdheid niet weigeren, maar veel hebben ze er niet aan.

Ondertussen worden wij twee vette alcoholisten.

Alvast bedankt.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Gouda, Persoonlijk met de tags , . Bookmark de permalink.