Voorjaarscongres

Morgen congres. En er valt wat te bespreken!

Bestuur en voorzitter

Marcel VissersIn de bestuursleden heb ik me nog niet zo verdiept. Voor de nieuwe voorzitter wel. Dat wordt wat mij betreft Marcel Vissers. Hij is gedeputeerde in Zuid-Holland geweest, is actief in Gouda (Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit en de Commissie Cultuurhistorie) en hij heeft in de Watertorendiscussie goed werk verricht met een helder en duidelijk rapport. De huidige interim Henk Nijhoff lijkt me ook een goede kandidaat, maar hij sleept toch een beetje de afgelopen verkiezingen met zich mee.

Lijst Eerste Kamer 

Tof ThissenHet lijsttrekkerschap van de EK doet er eigenlijk niet zo toe. Het is meer een verkiezing van de toekomstige fractievoorzitter. Naar buiten maakt het niet echt uit, de EK werkt in de luwte van de Tweede Kamer. Yolan Koster lijkt me een prima kandidaat, die zich in deze omgeving heeft ingezet voor het Progressief Groene Hart beraad. Maar zij heeft wat mij betreft nog een taak in Woerden. Daarnaast vond ik de andere kandidaat, Tof Thissen,  zeer sterk overkomen in een debat bij DWARS. Wat mij betreft ook een kandidaat-opvolger van Femke Halsema, hoewel hij daar zelf (nog?) niet zo’n trek in heeft. Inhoudelijk zit het met hem wel goed, zeker met zijn ervaringen en contacten bij Divosa, en zijn uitstraling is prima: ontspannen, vrolijk, gemoedelijk en een zeker gezag.

Verkiezingen

Er ligt een motie, die ik net als een paar honderd anderen heb ondertekend, over de evaluatie van de verkiezingen. Genoeg daarover gisteren.

Werkgroep Open Source Software

Ik bied ook nog eens de mogelijkheid aan mensen om op mijn laptop OS/OSS in het echie te zien en aan te raken.

Tot op het congres!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.