Gemeenteraad wint Nobelprijs

Het gaat goed met het raadswerk. Waar je als raadslid, zeker rond de jaarwisseling, je dagen met borrels kan vullen wordt er nu vooral gesport. Na het voetbaltoernooi met enkele enthousiaste fracties was er afgelopen vrijdag de strijd om de D. Nobel Wisseltrofee. Een jaarlijkse strijd tussen het organiserende ILAC (buiten mededinging), het verzelfstandigde sport.gouda, RTV Gouwestad en de Gemeenteraad. Elk team bestond uit 6 spelers, die over 4 poules werden verdeeld. Ik kwam toevallig in dezelfde poule als Astrid, die namens Gouwestad meedeed.

De lol stond voorop, en hoewel onder gelijkgestemden nog wel fanatiek werd gespeeld werd er ook veel gezellig over-en-weer gepingpongd. Tegen Johan (nieuwe sportverslaggever van Gouwestad Radio) werd het een spannende 3-setter die gelijk opging, maar uiteindelijk door een foute service van mij werd beslist. Alleen tegen Astrid wist ik te winnen, de rest ging redelijk kansloos verloren.

Ondanks dat won het team van de gemeenteraad de wisselbeker. Er werd nog even tussen Hilde, Hans-Daniël, Ricardo, Harry en mij gedebatteerd over wie de (enorme!) beker mee naar huis zou nemen. Harry van den Haak van D66 werd aangewezen, maar hij heeft al snode plannen voor de (verder nauwelijks spannende) raadsvergadering van woensdag aangekondigd. Het idee was al om de beker per agendapunt te rouleren naar een van de andere deelnemers.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, Persoonlijk met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.