Wie is de mol (7)

“Het kan ook anders”. En zo word je achtergelaten als kijker – verward en ontheemd. Door een bezoekje van Chris “ik blog niet, ik reageer” Bellekom en een tafeltennistoernooi konden pas zaterdag kijken naar de laatste Wie is de Mol. Veel wijzer werden we er niet van. Geen van de 4 kandidaten viel af.

De opdrachten waren ook wat verwarrend. Hoe mol je bij de opdracht “wie eet de tor”? De beste positie is als verliezend finalist, en verliezen is makkelijker dan winnen, dus dat maakt Eva verdacht. Bij het wachten in de kamer van de redactie was het vooral gokken op wie wat zou doen, dus hoe mol je daar? Lastig.

Overgebleven WidM kandidaten

Wat in ieder geval opviel was Renate’s blik. Altijd dat vage lachje, het toppunt van verdacht kijken. Zij was mijn mol, maar incasseerde deze uitzending een hoop geld. En toen zag ik op het forum deze discussie. In de kandidatenfoto’s aan het begin maakte Inge al opvallende gebaren, die zelfs met weinig fantasie “Inge de mol” spellen in gebarentaal. Ook als je gaat kijken wie heeft bijgedragen en wie niet kom je uiteindelijk bij Inge uit – maar wel via een lange omweg.

Dat is denk ik geen toeval meer. Inge Ipenburg is de mol, en gezien de moeite die het heeft gekost haar te ontmaskeren was ze een goede mol. Goede kans dat Paul Rabbering straks wint, als de enige die Inge verdenkt

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Wie is de mol (7)

 1. Waddinxvener schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.1 op Windows XP

  Dat Inge de mol is inderdaad nu bewezen.
  Maar dan blijf je nog steeds met de discussie “hoe ga je met zijn vieren de finale in?”
  Wellicht 2 mollen? Of misschien is volgende week nog niet de finale…
  Het blijft nog steeds spannend!

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.1 op Ubuntu

  2 mollen lijkt me niet. Dat zou ook flauw zijn.

  Het blijft wel spannend ja 🙂

 3. Tom schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.2 op Windows XP

  Ik vond het jammer dat ik het forum bericht tegenkwam (gistermiddag)… Maar ja, het is nu onvermijdelijk Inge is inderdaad de Mol.

  Jammer, want de Mol is meteen minder leuk.

  Renate was ook mijn Mol. (Na Nadja…)

  Jammer, jammer, jammer.

 4. het lek schreef:
  Gebruikt Gran Paradiso 3.0a1 op Windows Vista

  …ik kan het niet langer voor me houden:

  Inge is een bliksem afleider,Eva is de mol, kijk maar goed en ontdek de aanwijzingen…

  een ex redactie lid

Reacties zijn gesloten.