Kudos!

Kudos: Grieks voor “roem”, “eer”.

En als klassiek geschoold typ staat me dat wel aan. Kudos is al een oud woord, maar op internet weer helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest. Kudos aan die, kudos aan dat, etc.

Nu is er de site eKudos. Een Nederlandse variant van Digg. Deze zijn helemaal web 2.0 buzzword compliant. De bedoeling is dat mensen aangeven of ze een artikel leuk vinden. Hoe meer mensen dat zeggen, hoe hoger het artikel in de ranglijst komt. op die sites kan je dan zien wat anderen leuk vinden. Helemaal “jij bent de redactie!”.

Nooit vies van een tagcloudje hier en een AJAX-scriptje daar werd mijn aandacht er gisteren door getrokken op Sargasso. Ook zij gebruiken tegenwoordig eKudos. Dus ben ik er ook maar eens mee gaan experimenteren. Op mijn site, maar ook op Planeet GroenLinks. Dus mocht ik een keer iets interessants schrijven, geef kudos! Dat klinkt ook een stuk minder pretentieus dan “eer mij!”. Eén nadeel: je moet geregistreerd zijn.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Computers, Persoonlijk met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Kudos!

  1. CB te G schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

    Kudos worden gegeven door de Kudde…

  2. Ingrid Klijmij schreef:
    Gebruikt Firefox 1.5.0.10 op Ubuntu

    ik zal hier wel te oud voor zijn…….kan het allemaal niet meer volgen!!!

Reacties zijn gesloten.