Glitter & Glamour

Ik ben net terug van de Glamournight op het Coornhert. En weer diep onder de indruk.

Even terug zijn op m’n ouwe school is altijd leuk. Ik ben daar niet alleen oud-docent maar ook oud-leerling. Nu ik weer regelmatig naar de Glamournight ga denk ik nog wel eens terug aan die eerste. Een vage herinnering, maar het voelt toch wel mooi: dit jaar is de 15e editie, maar ik was mooi bij die aller, allereerste.

Glamournight 2006In de loop der jaren is wel het een en ander veranderd, maar de basis blijft: muziek, dans, cabaret en wat verder ter podium komt door leerlingen en docenten, van brugklas tot de zesde. En het niveau is hoog. Ook dit jaar kon ik weer vol trots en verbazing kijken wat de leerlingen op het podium zetten. Strak gechoreografeerde dans, met als hoogtepunten de 10 dames van 2e (“mijn” oude 1e) , en de “stripact” met UV-licht. Cabaret met Ronald (“Het was niet zo moeilijk, want ik kan toch niet zingen of dansen”), veel en diverse zang & muziek, met ook weer leerlingen waarvan je niet zou denken dat er zó’n stem in zou schuilen (Twan met Ordinary People bijvoorbeeld, de zusjes Vos, rockster Anouk, Louise en Nadine), en de niet te classificeren gebarentaal-act bij Torn van Natalia Imbruglia door Jasper en Gilles, oorspronkelijk van David Armand:

Klijmij moet blijven!Behalve de acts was het ook leuk om nog even met een hoop leerlingen te praten die ik vorig jaar in de klas had gehad. Nog lang niet iedereen wist dat m’n haar tegenwoordig een stuk korter is, dus dat viel al op. En ze waren natuurlijk benieuwd wat ik van ze vond. Dat maakt dit soort avonden toch het leukst. Je ziet een hele andere kant van je leerlingen, en dankzij de strenge audities een enorme hoeveelheid kwaliteit in een paar uur. Twee weken geleden was er op het Erasmus de toneeluitvoering “SPAMalot”, een geweldige voorstelling, maar ik kende geen enkele speler. Nu wel, en dat maakt het weer net iets leuker. Je kent de leerlingen, je weet een beetje wie het is die op het podium staat, en toch word je ook weer verrast door de kwaliteit die ze laten zien.

Volgend jaar weer.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, Onderwijs, Persoonlijk met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Responses to Glitter & Glamour

 1. Tom schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Ik was er woensdag 🙂

  Zoek maar eens op Torn op YouTube, dan zie je dan hij er al staat, dwz je ziet de bron.

  Voor mij was Torn overigens het hoogtepunt van de Glamournight.

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.2 op Ubuntu

  Ik heb het clipje toegevoegd 🙂 Vond het ook een hoogtepunt van de avond. Weliswaar niet zelf bedacht, maar vlekkeloos uitgevoerd.

 3. m'co schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  hoi michel,
  dank voor bespiegelingen; van harte met je eens en (ook na de zaterdagshow) nog steeds trotse vader. Zet ff een linkje in het Glamourgastenboek naar deze blog, of mss wil je deze bijdrage gekopieerd in het gastenboek zetten?
  groet en tot volgend jaar,
  Marco

Reacties zijn gesloten.