Ik doe het

DWARSIk was er al even mee bezig, maar nu vind ik het wel tijd om het officiëel aan te kondigen.

Ik ben kandidaat voor het bestuur van DWARS.

Het kostte even wat tijd, want na mijn eerste afwegingen volgde er uiteraard nog een gesprek met de kandidatencommissie. En ik kan je zeggen, dat was pittiger dan het gesprek dat ik had voor de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen. De bestuursposten waarvoor ik me heb gekandideerd zijn inhoudelijk, dus dan moet je daar wel wat mee kunnen. Al die jaren studie zijn niet weggegooid geweest, blijkt maar weer.

Niet de persoon, maar de inhoud!Het advies is positief, en mijn stemming ook. Hopelijk slaat dat over op het congres komend weekend, dat de uiteindelijke keuze maakt. Ik heb in elk geval het voordeel dat zowel bestuurslid Groen, als bestuurslid Onderwijs,Cultuur&Welzijn me inhoudelijk liggen. Het congres kan bepalen of ik geschikt ben, en zo ja voor welke post. En hopelijk komt er naast het bestuurslidmaatschap ook het voorzitterschap bij. Debatteren, de lijn van Dwars uitdragen in alle breedte, het lijkt me fantastisch. Ik voel me bijna weer 18 😉

Was het maar weer weekend!

Hmm, zou er trouwens nog een cameraploeg geïnteresseed zijn in het maken van de Michel Tapes?

Het advies:

Michel is een actieve GroenLinks’er: lid van de de gemeenteraad van Gouda en drijvende kracht achter Planeet GroenLinks. Michel beschikt over brede politieke interesse met een nadruk op onderwijs, de multiculturele samenleving en milieubeleid. Zijn kennis van GroenLinks stelt hem gemakkelijk in staat tot het creëren en onderhouden van een breed netwerk. De kandidatencommissie vroeg zich vooraf af of de tijdsdruk van de gemeenteraad te verenigen is met het bestuurslidmaatschap van Dwars, maar Michel heeft de commissie volop overtuigd van zijn mogelijkheden en wil hiertoe. De kandidatencommissie geeft Michel een positief advies voor de posten Welzijn & Cultuur, Groen en Politiek Voorzitter.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in DWARS, GroenLinks, Persoonlijk met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

9 reacties op Ik doe het

 1. David Rietveld schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Vroeger hadden we helegaar geeneens geen voorzitter! Waar moet dat naar toe met DWARS, als nu ook al serieuze raadsleden in het bestuur zitting nemen!

  Maar ja, vroeger had John de Wolf nog lang haar en stopte hij op Russische knollenvelden de geslepen counters van Dynamo Kiev. Nu loopt hij opgemaakt te stijldansen in een veel te strakke broek. Dat soort dingen. Dan moet je toch zeggen: vroeger was alles beter!

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.2 op Ubuntu

  Ik beloof bij deze 1 ding:

  Ik zal nooit een strakke broek aandoen!

 3. Mieke schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Leuk! Veel succes zondag. We gaan er sowieso een gezellige boel van maken komend weekend!

 4. Christian schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  interesse in Michel tapes… Gouwestad natuurlijk. Aangezien de films van Gouwestad 7 dagen in de week en meerdere keren per dag worden uitgezonden, een goede promotie.

  Succes met de campagne. Overigens, wordt dit niet lastig te combineren met het raadswerk en je baan als docent?

 5. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Gefeliciteerd heer Klijmij-vd Laan. Met die dubbele naam ben je wel rijp voor een voorzitterschapje…

  Dit is voor de verandering wel een Kudo (KUCH) waard.

 6. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  MAAR IK GA DUS MOOI NIET INLOGGEN OM EEN KUDO TE MOGEN GEVEN!

 7. Christian schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Wat is dat kudo; nooit van gehoord. Dat komt niet op mijn website.

 8. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.2 op Ubuntu

  Ja, dat inloggen vind ik ook het grote nadeel. Dat schreef ik ook direct.

  @Christian: dat is wel te combineren, lesgeven is maar beperkt (4 lesuren, maar 1 te voorbereiden uur per week). Voor het raadswerk is de kans aanwezig, maar klein dat er iets tegelijk gaat vallen. Inhoudelijk kan het elkaar mooi aanvullen.

  Voor kudos, zie een eerder berichtje. Gewoon kudo in het zoekding gooien. Werkt via een plugin, alleen weet ik niet of dat ook kan bij wordpress.com

 9. Christian/ter info schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  persbericht: gouda ondertekent ‘manifest van de open gemeenten’ (28-3-2007)

  Wethouder Harro Janssen heeft namens het college van burgemeester en wethouders van Gouda het ‘Manifest van de open gemeenten’ ondertekend. Dit manifest, dat inmiddels al door 39 overheidsinstanties is ondertekend, verlangt meer openheid van software-leveranciers. Wethouder Janssen: “Ik vind het van groot belang dat er geen oncontroleerbare monopolieposities ontstaan binnen de ‘software-wereld’. Daarom zet ook Gouda haar handtekening onder dit manifest.”

  Het manifest is een onderdeel van het programma OSOSS (Open Source Onderdeel Software Strategie) van het ICTU (stichting voor en door de overheid die zich bezig houdt met de elektronische overheid). Met de ondertekening van het manifest geven de overheidsinstanties aan dat zij sterk hechten aan de volgende vier elementen van openheid in hun ICT-strategie:

  Leveranciersonafhankelijkheid: Software moet door meer partijen kunnen worden onderhouden.

  Transparantie, controleerbaarheid en beheersbaarheid: De werking van software moet inzichtelijk zijn om te voldoen aan de wettelijke bepalingen van de Wet bescherming persoongegevens, om controle uit te kunnen voeren en voor controle op de informatiebeveiliging.

  Interoperabiliteit: Gegevens van softwarepakketten van verschillende leveranciers moeten onderling uitgewisseld kunnen worden.

  Digitale duurzaamheid: Softwarepakketten moeten onderhouden kunnen worden door anderen en er moet ruimte zijn voor latere vernieuwing. De gegevensopslag moet geschieden op een manier die ook in de toekomst kan worden gebruikt.

  Bovenstaande elementen zijn belangrijke eigenschappen om als gebruiker van systemen voldoende vrijheid te houden en om als overheid verantwoording af te kunnen leggen over beleid en uitvoering. De ‘open’ overheidsinstanties vragen hun leveranciers met nadruk rekening te houden met deze eisen omdat zij altijd deel uitmaken van aanbestedingsprocedures, ook bij uitbesteding.

Reacties zijn gesloten.