Bloggers onder elkaar

Echte GroenLinkse Bloggers op de trap van de Ridderzaal

Eerder berichtte ik al over het aanstaande artikel over GroenLinkse webloggers. Jos van der Lans, senator en GL Magazine hoofdredacteur a.i., is hiermee bezig. Behalve een enquête, inmiddels door de helft van de bekende actieve bloggers ingevuld, was er een gesprek gepland waar men zich vrij voor kon opgeven. Een aardige dwarsdoorsnede van de bloggers had dit gedaan.Mijn aankomst in de Eerste Kamer was niet zo verpletterend en spectaculair als ik hoopte. De beveiligingsgekte is ook in deze “duistere uithoek van de democratie” toegeslagen, met als gevolg dat de draaideur al bijkans onneembaar bleek. Uiteindelijk bleek ik niet staatsgevaarlijk genoeg om nog langer buiten de deur gehouden te worden.

En zo zit je dus om tafel met een aantal gezichten dat je soms alleen maar kent van de planeetfoto. Naast josvdlans.nl waren selcuk.nl, maureau.nl, lisettedeboer.nl, maria trepp (ingewikkelde volkskrantweblog url), harrie-kampf.nl, davidrietveld.nl en maartenvanbeek.nl Рom de urls waar men zich ook mee voorstelde maar aan te houden Рaanwezig. En ikzelf zowel als michel.klijmij.net als planeetgroenlinks.nl. De diversiteit van de groep maakte het leuk. Waar de ̩̩n meer politiek blogt kiest de ander voor persoonlijk. Maria verdient wel waardering als meest gedreven blogger, los van partijpolitiek of persoonlijke zaken. Ook werd er uitgebreid gesproken over waar je wel en niet over blogt, waarom we blogden, en onze visie op toekomstige ontwikkelingen rondom internet en GroenLinks.

Wat mijn persoonlijke blog betreft doe ik het voor een deel om mijn werk als raadslid inzichtelijk te maken, naast het willen delen van de dagelijkse beslommeringen en commentaren. Planeet GroenLinks is begonnen als iets dat ik persoonlijk handig vond, maar al vrij snel zonder promotie uitgroeide tot een landelijk bindmiddel van allerhande bloggers. Het leuke vind ik dat het bloggers bij elkaar brengt die elkaar anders niet zouden lezen of kennen. Op congressen ken je al wat mensen vooraf. Dat maakt het voor mij in ieder geval nog leuker om actief te zijn in GroenLinks.

Uiteindelijk is er zo’n 2 uur gepraat, en nog een krap uurtje nagepraat, dus voldoende stof voor het clubblad.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Computers, GroenLinks, Persoonlijk, Politiek met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Responses to Bloggers onder elkaar

 1. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Over bloggen gesproken… bedankt voor de link. Ik zal binnenkort even teruglinken.

 2. Christian schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Misschien een idee een bijeenkomst te organiseren voor de jonge goudse webloggers van alle partijen? Ik ben voor.

 3. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Ware het niet dat ik besloten heb om niets te loggen over de partij. Het is geen blog en ik ga ‘m niet gebruiken als vehikel ter meerdere eer en glorie van het liberalisme… daar hebben we al een website voor. Ik wil kunnen zeggen wat ik wil zonder te refereren aan een ideologie en een partijapperaat dat soms het bloed onder mijn nagels vandaan weet te halen.

  Ik weet dat Michel een en ander prima met elkaar weet te combineren, maar ik ben daar wat minder sterk in. Politieke zaken op het politieke weblog. Persoonlijke zaken op het persoonlijke weblog.

  Ik denk alleen wel dat ik af en toe nog eens reclame maak voor Versus…

  Maar een keer een pint pakken? Helemaal voor!

 4. Michel Klijmij schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Ik ga misschien ook nog wel eens iets doen als Planeet GroenLinks, maar dan voor Gouda. Misschien wel als onderdeel van de Gouwestad website. Maar echt veel Goudse bloggers ken ik niet. Alle politieke bloggers hangen rond op mijn site, dus dat is makkelijk 🙂

 5. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows NT

  Dit is inderdaad een soort hangplek

 6. Christian schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  maar terugkomend op mijn voorstel?

Reacties zijn gesloten.