Prevaluatie

Bij Koen Martens is er een aardige discussie aan de gang over Vrijheid Eerlijk Delen. Hoe ga je met flexwerkers om, waar moet de overheid ingrijpen en waar niet, wat zijn belangrijke sociale thema’s? Kinderopvang of niet, wat is vrijheid, wie maakt welke keuzes. Kortom, een van de vele inhoudelijke voorschotjes op weblogs over de koers. Lisette de Boer is al bij aflevering III over de beginselen,  Simon Otjes over de crises die de politieke partijen treffen. DWARS is krities, Jasper Fastl prijst Marx, Inti Suarez kiest positie, Onne Bakker analyseert de tweedeling.

Ik heb nu even een greep gedaan uit de inhoudelijke bijdrages, los van de constateringen over aantallen manifesten, de voors en tegens daarvan, en het aansluiting zoeken bij een of beide groepen. Zo zie je maar weer dat een intern debat best open gevoerd kan worden, en via weblogs er genoeg ruimte is voor inhoud en debat. In de evaluatiebijeenkomsten zal het lastiger zijn om een betoog van een kwartier te houden, een lang stuk op een weblog is dan wat prettiger. Hopelijk zet dit GroenLinksers ook aan om meer van dit medium gebruik te maken. Hoewel het nu ook wel een hoop leeswerk is…

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.