GroenLinks overvleugelt PvdA

Cartoon Gouda-Oost door Peter Boersma

Sinds dit seizoen heeft Gouwestad TV het politieke praatprogramma “Rondje Gouda”. GroenLinks was dit keer zwaar vertegenwoordigd (Hilde, fractievoorzitter, en ik, tweede plaatsvervangend fractievoorzitter) in zo’n beetje alle onderdelen. Hilde deed als nieuw raadslid mee aan het vraag/antwoord spel, ik zat bij een discussie over “mijn” Gouda-Oost, en samen trokken we in de quiz ten strijde tegen de PvdA.

Bij het vraag/antwoordspel gaf Hilde de goede antwoorden (behalve het museumbezoek in plaats van winkelen, veel te elitair 😉 ), de discussie over Oost was in tweeën geknipt. De bouwzaken in het eerste deel (met Laura Werger van de VVD en Anita Engbers van de PvdA, samen met Edward Hulsbergen en iemand van Mozaïek Wonen. De bouw van het nieuwe “hart” van de wijk met winkels, Brede School, buurtcentrum, en de bijbehorende infrastructuur werd daar besproken. In mijn ronde (met Mary van Asperen van de SP, de voorzitter van R&M en de wijkagent) ging het vooral over de “zachte” kant.

Mijn punten zijn denk ik wel naar voren gekomen (hoewel volgens het Jeugdraadlid wel wat lang, maar ja, je moet toch je ei kwijt). Investeer in de sociale projecten in de wijk, zodat er meer sociale samenhang ontstaat, geef ruimte in het multifunctionele centrum dat er komt (waarbij wordt samengewerkt met de Brede School), de gemeente kan een rol spelen om initiatieven uit de wijk bij elkaar te brengen, en vooral: het gaat om de mensen die er wonen. En het vertrouwen is bij een hoop mensen weg door alle onzekerheid rondom dit project, en de manier waarop ze (niet) worden betrokken bij de besluitvorming.

En dan is de tijd al om, en had ik nog geeneens de tijd om iets over de wijkaanpak en het bijbehorende “3-eurobudget” te roepen. Daar mag van mij wel wat losser mee omgegaan worden, met minder voorwaarden vooraf. Gebruik het als makkelijk geld voor goede initiatieven om een buurt nog leuker te maken. Op welk vlak dan ook.

In de quiz aan het eind verpletterden Hilde en ik de PvdA met 7-3, waarna ik iets beter gokte hoeveel rood-witte luikjes er op het Stadhuis zitten. De cartoon die Peter Boersma in de uitzending maakte kreeg ik dus mee. Wel ook bij deze grote waardering voor de vlotte manier waarop Jan van den Heuvel alle zijstraten en -stegen van de Markt oplepelde.

De uitzending wordt vanaf zondag 22 april uitgezonden op Gouwestad TV.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, Persoonlijk, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.

5 Responses to GroenLinks overvleugelt PvdA

 1. Christian schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Het verbaast mij dat je met dit mooie weer je weblog nog kan bijhouden. Wat mij betreft mag de die-hard weblogbokaal aan jou worden uitgereikt.
  Wat betreft Gouwestad:
  Leuk onderwerp; ik ga volgende week even zappen.
  Gl overvleugeld wel de Pvda, maar de Pvda overvleugelt Gouwestad. Mevrouw Engberts is al drie keer aan het woord geweest, terwijl partijen als GBG, D66 en CU nog geen enkele keer inhoudelijk aan het debat of uitzending hebben meegedaan. Het moet natuurlijk geen lokale NOVA uitzendingen worden. Als die partijen zelf terughoudend zijn geweest, dan heb ik niks gezegd.

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.3 op Ubuntu

  Harry v/d Haak zat vorige keer over de WMO aan tafel (met G50 en onze Pierre). D66 heeft dus al een beurt gehad. GBG zou oorspronkelijk met mij aan tafel hebben gezeten, ik weet niet waarom dat uiteindelijk de SP werd. CU is ook nog afwezig, hoewel ze wel een keer met de quiz hebben meegedaan als ik me niet vergis.

 3. Christian schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Oké, dat geeft een ander beeld. Overigens, wie kijkt er op de cartoon door het raam naar de operatiekamer?

 4. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows NT

  Zo, ik ben weer terug. Vanaf volgende week dus weer spannende televisie op Gouwestad. Ik hoop dat ik het ondanks de zender-verher-indeling (met dank aan de Biereco’s) nog kan vinden. Gouwestad zit bij mij op kanaal 33.

  @Christian: leuke vergelijking met Nova… was me eerlijk gezegd nog niet opgevallen.

 5. Christian schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  @ Chris. Vond ik ook, misschien dat Gouwestad ooit wordt geupgraded naar een NOVA niveau.
  Ik heb overigens wel veel respect voor de medewerkers van Gouwestad. Ondanks dat Gouwestad niet de rechten en middelen heeft van een professionele omroep als RTV West,vind ik dat ze wel aardige programma’s kunnen produceren. En dat terwijl er alleen maar vrijwilligers rondlopen.

  @ Michel; wat dom, natuurlijk D’66 zat bij de WMO aan tafel. Overigens begrijp ik jouw reactie op mijn blog niet echt. Je hebt het over een zuidplasregio waarin verschillende gemeenten al samenwerken, maar los daarvan, heb ik het meer over elke gemeente afzonderlijk en de bestuurlijke ontwikkeling in de topografische gebied Zuidplas (niet bestuurlijk, wat jij aangeeft).

Reacties zijn gesloten.