Rustig weekje

Er is niet veel te melden deze week. De politiek is alvast met reces lijkt het. Geen vergaderingen deze week en volgende week, wel een bijeenkomst over de “Sluitende Aanpak Jeugdwerkeloosheid“. In het bestuursakkoord hebben we afgesproken dat alle jongeren een baan of stageplaats hebben, of onderwijs volgen. Daarvoor is nu een convenant gesloten met zo’n 60 bedrijven en instellingen.

Staatssecretaris Aboutaleb was als speciale gast aanwezig, en maakte vooral duidelijk dat dit soort initiatieven op gemeentelijke en regionale schaal het beste werken. Dat klopt ook wel. De vraag is wel of met de huidige WWB de financiering voldoende is en het systeem goed ingericht om mensen duurzaam aan het werk te helpen, in plaats van het rondpompen van mensen en geld.

Met René Mascini van Woonpartners heb ik nog even staan praten over zijn plannen voor een Weekendschool, en de wijk Gouda Oost in het algemeen. Voor Gouda zou zo’n Weekendschool een uitkomst zijn voor veel kinderen uit met name de Korte Akkeren en Oost. Zo krijgen ze positieve rolmodellen te zien, en worden ze extra uitgedaagd. Daar gaat een positieve impuls van uit naar de wijk en de bewoners van die wijk. Hopelijk maken zijn plannen een kans van slagen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, Persoonlijk, Politiek met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.