Mooi Oost

Elke vrijdagochtend zit ik bij R&M, op de koffie-inloop. Een gezellige gemengde club mensen (jong-oud, allochtoon-autochtoon, helemaal politiek correct), waarmee je urenlang kan praten over van alles, waaronder de wijk. Met dit mooie weer wijken we nog wel eens uit naar het ooit door Rob van Eigen Huis en Tuin aangelegde achtertuintje. En dan zie je hoe mooi Oosterwei eigenlijk is.

Uitzicht R&M 2Uitzicht R&M 1

Dan mag mijn buurt wel onderaan bungelen qua veiligheid, dan moet er nog een hoop gebeuren voor het echt een veilige en leefbare wijk is, maar laten we even genieten van wat we al hebben, en het negatieve gedoe even vergeten. Bovenstaande foto’s zijn van het hart van de ergste achterstandswijk van Gouda. In het hart van de problemen nota bene, op een steenworp afstand van de mobiele camera’s. En wat je ziet is gewoon een mooie, groene en waterrijke wijk.

Wie daarover (of andere dingen) wil praten is elke vrijdagochtend welkom in R&M, waar de koffie van 10 tot 12 wordt geserveerd. Het uitzicht krijg je er zo bij, als het mooi weer is.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, Persoonlijk met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.