1 jaar

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik als gemeenteraadslid werd geïnstalleerd.

Gelofte

Het afgelopen jaar heb ik het woord gevoerd over veiligheid, wijkontwikkeling Korte Akkeren en Oost, de Voorjaarsnota,  de Oostpolder als landschapspark, de REKAM/BBC, en deze week nog Werkwijze Raad en het Groenstructuurplan, moties ingediend over stemcomputers en Open Source Software, en vragen gesteld over de Watertoren en de Nacht van de Nacht.

Als enkel raadslid is het moeilijk om iets voor elkaar te krijgen, je hebt uiteindelijk toch een meerderheid nodig. Lang niet alles is daardoor te claimen. Twee echt eigen onderwerpen zijn Open Standaarden en Open Source, en stemcomputers. Op het eerste heb ik voor elkaar gekregen dat Gouda nu het Manifest van de Open Overheidsorganisaties heeft getekend, op het tweede vlak slechts dat het onderwerp is besproken in de raad. Ik moest wachten op Loek Hermans om gelijk te krijgen. Als bewoner van Gouda Oost kan ik als een van de weinige raadsleden vanuit de praktijk het woord voeren over wijkontwikkeling. Diverse malen, in de commissie en op Gouwestad TV, heb ik aandacht gevraagd voor de sociale problemen in de wijk, en gezegd dat die meer aandacht verdienen dan ze nu krijgen: alleen nieuwe gebouwen lossen de problemen in de wijk niet op.

Mijn groene kant heb ik laten zien bij de Oostpolder, waar een mooie inrichtingsvisie voor is gemaakt, en waarbij een goede balans is gevonden tussen natuurontwikkeling en de cultuurwaarde van het agrarisch land. De gemeente deed bij de Nacht van de Nacht het licht op het stadhuis uit, een actie die van uit o.a. GroenLinks een vervolg gaat krijgen. Bij het Groenstructuurplan werden de belangrijkste punten uit mijn bijdrage overgenomen door de wethouder.

Verder spelen er tussen de grote thema’s allerlei kleinere zaken, maar doorzoek daarvoor maar het nieuwe Raadsinformatiesysteem. Ik probeer via de pagina’s In de raad en Media een actueel overzicht bij te houden van wat ik doe, zowel in de vergaderingen als eromheen.

Zeker in het begin was het even wennen. Hoe breng je je punt kort en duidelijk naar voren, hoe krijg je steun, waar haal je je informatie vandaan, alles is nieuw. Nu ik me echt gesettled voel in de raad kan het echte werk beginnen. Men is nog niet van me af, het begint nu pas echt. Mijn wilde haren ben ik kwijt, mijn streken niet 🙂

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, GroenLinks, Persoonlijk, Politiek met de tags , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.