Hello, Leiden!

Zo, de laatste schooldag zit erop. Hoewel het schooljaar nog een week duurt is het voor mij, vanwege Palestina, al klaar. Bijna een heel schooljaar op het Erasmus College, waar ik begon met een zwangerschapsvervanging, en uiteindelijk nog een paar uurtjes overhield om tot het eind van het jaar vol te maken. Een hoop nieuwe mensen leren kennen, een hoop leerlingen iets van aardrijkskunde bijgebracht. Hoewel ik zelf de keuze al had gemaakt niet door te gaan op het Erasmus vertrok ik toch met een wat treurig gevoel, omdat het wel een leuke school is.

Het laatste werk dat gedaan moest worden is het rapportvergaderen. Dat kan makkelijk en soepel gaan, of je kan er compleet gestoord van worden. Vanochtend variëerde het een beetje. Een klas ging soepel, bij de andere een paar stevige discussies. Dat mag ook wel, want het gaat uiteindelijk om de toekomst van de kinderen. Cijfers zeggen niet altijd alles, en daarom kan de vergadering afwijken van de norm. Dat is een paar keer gebeurd, met ruime meerderheid dus goed onderbouwd. Ik ben wel blij voor de leerlingen die toch naar havo zijn bevorderd, omdat ze volgens mij daar beter op hun plek zullen zitten. Die enkeling die toch mavo gaat doen, waar ik denk dat havo ook kan, zal zich hopelijk bewijzen en er toch komen. Succes!

Voor de helft zit mijn hoofd (of dat deel dat voor school gereserveerd is) al bij volgend jaar. Na een leuk sollicitatiegesprek was ik al aangenomen voor ik in de trein terug zat. Volgend jaar een soort terug naar mijn gymnasiale roots, op het Stedelijk Gymnasium in Leiden. Als docent die het liefst wat extra’s doet met de stof, voor wie de inhoud voorop staat, is dat toch de meest fijne omgeving. De kennismaking met de sectie stemde positief, ik heb wel het gevoel dat het klikt. Organisatorisch staat het ook allemaal goed, en ben ik al helemaal voorzien van de benodigdheden voor september.

Dan baal je wel even als er ineens een vacature op het oude nest is. Die moet ik dus aan me voorbij laten gaan. Gelukkig met een positieve reden: ik heb al een leuke baan geaccepteerd, en ga daar het komend jaar hopelijk veel moois laten zien. Zoda, mocht er daar na een jaar geen plek voor me zijn, ik toch minimaal weer een “Klijmij moet blijven-actie” teweegbreng.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Onderwijs, Persoonlijk met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Responses to Hello, Leiden!

 1. Wilfred Rubens schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.4 op Windows XP

  Hoi Michel,

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Veel succes. Ik ben trouwens nieuwsgierig hoe jij Internettechnologie in jouw onderwijs inzet. Maak je bijvoorbeeld gebruik van Google Maps of Google Earth?

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.4 op Ubuntu

  Tot nu toe vooral powerpoint als hulpmiddel (ook bij gebrek aan computers afgelopen jaar) en internet als bron. Vorig jaar een keer de watermanager van Ruimte voor de Rivieren gebruikt, ook leuk maar lastig als die het niet op elke PC doet 🙁 Blijft soms behelpen met ICT. De wens is groter dan de mogelijkheden.

 3. Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  He, het stedelijk in Leiden, daar heb ik ook nog een jaar opgezeten, in 1981-82. Veel plezier daar.

 4. Wilfred Rubens schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.4 op Windows XP

  @ Michel:
  Je kunt met eenvoudige technologie fraaie dingen doen. Zie http://www.webquests.nl/indexwq.htm of http://www.webkwestie.nl/vo_digitheek/index.htm
  http://www.gerarddummer.nl/onderwijs/earthquest/index.htm
  http://www.gerarddummer.nl/google_earth/index.htm
  Of wat denk je van leerlingen podcasts laten maken of een wiki gebruiken?
  Internettoegang is inderdaad voorwaarde. Maar is dat anno 2007 in het VO nog steeds een issue?

Reacties zijn gesloten.