Welkom in het Heilige Land

Je kan maar beter geen Marokkaan zijn als je naar Israel wilt gaan. Dat is de voorzichtige conclusie om 16 uur lokale tijd. Na een vlotte vlucht is het Lange Wachten begonnen.

Nog voor vertrek vielen al 2 mensen af: Rachid en Said, beiden met alleen een Marokkaans paspoort, kregen geen visum en besloten dat het onverstandig was toch mee te gaan. De rest is nu op Israelische bodem, maar alle deelnemers van Marokkaanse afkomst zijn het afgelopen uur eruit gehaald bij de douane. De rest wacht met baggage en versgepinde shekels op het moment dat de beambten besluiten dat het lang genoeg geduurd heeft. Wie van Nederlandse, Surinaamse of Iraanse afkomst is kon zo met stempel doorlopen.

En dit is pas het begin.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Palestina, Persoonlijk. Bookmark de permalink.

2 reacties op Welkom in het Heilige Land

 1. Arnoud Boer schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.4 op Windows XP

  Nou, toch veel plezier gewenst?

 2. Michel Klijmij schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Ach, uiteindelijk konden we tegen acht uur door, toen ook de journalist van TV West werd doorgelaten.

  Echt, ongelooflijk dat dit kan in een Westers land. Het is gewoon etteren, het heeft niks met veiligheid te maken.

Reacties zijn gesloten.