Relletje

Ook hier hebben we doorgekregen dat er een relletje in Nederland is over het bezoek aan Hamas door GroenLinks, SP en PvdA. Ik kan maar een ding zeggen: goed dat ze het hebben gedaan.

De situatie hier is complex. Maar een ding staat vast: de mensen hebben hier, om allerlei redenen, massaal op Hamas gestemd. Zoals wij ons niet met de verkiezingen in Frankrijk bemoeien, en het vreemd zouden vinden als Nederland geboycot werd als de ChristenUnie in de regering komt, zo is het net zo bizar hoe dit land nu kapot wordt gemaakt. Om de situatie hier nog beter te begrijpen moet je dus ook met Hamas praten. Zoals je het ook moet zien om te geloven wat mensen elkaar aan kunnen doen. Hier wordt door de internationale gemeenschap getolereerd wat in het verleden (Berlijn, Zuid-Afrika) werd afgekeurd en geboycot.

Hopelijk heb ik snel de tijd om de nieuwste belevenissen te beschrijven. Het programma is vol en ‘s avonds zijn we vaak moe, dus er ligt nog wat achterstallig schrijfwerk. Volgende keer meer over het bezoek aan de Dode Zee (verboden gebied voor Palestijnen) en Ramallah, inclusief veel checkpoints en het graf van Yasser Arafat.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, GroenLinks, Palestina, Persoonlijk, Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.