Contactgestoord

nu.nl/algemeen | Verhagen blijft contact met Hamas afwijzen

DEN HAAG – Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) blijft erbij dat contact met de radicale Palestijnse Hamas onacceptabel is zolang deze beweging het geweld niet afzweert.

Waarom staat er nou nooit:

“DEN HAAG – Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) blijft erbij dat contact met de Amerikaanse president Bush onacceptabel is zolang hij het geweld niet afzweert.”

En ja, het is een beetje een oneerlijke vergelijking. Immers, Bush heeft 2 landen aangevallen met tienduizenden doden tot gevolg, in tegenstelling tot de zelfmoordaanslagen van Hamas.

Goed, einde cynisme even.

De starre houding van de Nederlandse en vele andere regeringen brengt een oplossing in ieder geval niet dichterbij. Er zijn altijd minstens 2 partijen in een conflict, en zo ook in Palestina. Israel en de democratisch gekozen Palestijnse regering – Hamas dus. Dat kan je fijn vinden of niet, maar ze zijn gekozen en zeker gezien hun terroristische achtergrond een belangrijk onderdeel van het geheel. Als je vrede wilt bereik daar moet je niet alleen met de bezettende macht praten, maar ook met degenen die bezet worden. Zodat er een oplossing komt voor al die miljoenen mensen die hier de dupe van worden, zowel in Palestina als in Israel.

Ik ben benieuwd welke minister van BuZa als eerste over zijn of haar schaduw zal springen. Zich zal beseffen dat heel wat presidenten en regeringsleiders waar ze mee praten bloed aan hun handen hebben, en dat de grens wanneer wel en wanneer niet met iemand te praten nogal arbitrair is. En zich dan gaat focussen op het bereiken van het einddoel, in plaats van met de vingers in de oren hard “lalalala” roepen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, GroenLinks, Palestina, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Contactgestoord

  1. Christian schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

    Michel, de beste stuurlui staan aan wal. Misschien dat GL in de komende periode het voor het zeggen krijgt,je weet het nooit. Maar misschien kunnen we dan kijken of je theorie werkt. Overigens, Pronk had ook wel kritiek geuit, maar nam gelijk zijn woorden (terecht) terug. Voorbeeld van nieuw politiek leiderschap?

Reacties zijn gesloten.