Bloggen in de Tent

En zo vliegt de week voorbij, en is het alweer vrijdag. Niets geblogd (behalve op het Partijblog), terwijl juist dit weekend Discussie in de Tent op het programma staat. Een heel weekend met andere GroenLinksers praten over de beginselen, strategie en organisatie van De Partij.

Ik heb er wel zin in. Mijn mening over de diverse onderwerpen heb ik al eerder gegeven. De rest voeg ik dit weekend bij de bijeenkomsten wel toe, en daarvan zal ik ook zo uitgebreid mogelijk verslag doen op dit weblog. In het kort: voor wat betreft de beginselen hoop ik dat we die kort & krachtig kunnen houden, zoals DWARS dat ook heeft gedaan. De koers is wat mij betreft goed – het doel moet voorop staan (gelijke kansen, eerlijke verdeling welvaart, duurzaamheid), en daar zoeken we de middelen bij. Ook als dat tegen de haren van de oude generatie ingaat. De strategie is een lastigere, omdat we daar als GroenLinks-geeks over nadenken terwijl we juist een breder publiek moeten zien te bereiken. Het is onvermijdelijk dat de leden zelf in actie zullen moeten komen, iets dat de afgelopen jaren te weinig is gebeurd. Het verwijt dat GroenLinks te weinig groen is vind ik nog steeds een moeilijke, omdat we volgens mij nog steeds de enige echte groene partij van Nederland zijn (goed, en De Groenen, maar die hebben vrijwel geen zetels in het land). Op groen valt ook geen stem te winnen, (wel te verliezen?) dus zit je daar met het dilemma: afzwakken ten gunste van de macht, of verstevigen ten koste van je zetels?

We zitten met een gezellige groep in de Bloggalow, met 5 bloggers en een reaguurder. Misschien ook een leuke plaats voor andere bloggers om langs te komen (als daar tijd voor is in het volle programma)…

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks, Persoonlijk met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.