GroenLinksers moeten meer over sex praten

De zon schijnt, de sfeer is goed en in de grote tent maken Kees Vendrik en Marcel van Dam elkaar verbaal af. Hier, net buiten de tent, waaien de gepassioneerde zinnen van Kees en de demagogische one-liners van Marcel langs ons heen: “sloop van de verzorgingsstaat”, “iedere idioot snapt dat”, “verdere afbraak van de verzorgingsstaat”, “wat wil je nou wel Marcel?”, “alles wat ik zeg verbaast je!”. Marcel van Dam wil trouwens ondanks zijn rijkdom niet eens belasting wil betalen om de vergrijzing op te vangen. Het verhaal van Kees is beter, maar Marcel is een slimmere debater. Aan de spontaan tot blogtafel omgedoopte tafel bedenken we maar wat Kees eigenlijk had moeten zeggen.

De tentenNa de liters koffie van vanochtend was ik in een voldoende wakkere staat om vol goede moed te praten over individualisering en gemeenschapsdenken. Een van de grote discussiepunten voor de komende tijd. Hoe zien we als GroenLinks de ideale samenleving? Welke balans zoek je tussen vrijheid en moraliseren? Als GroenLinks willen we daar meer mee, en niet uitstralen dat “anything goes”. Maar hoe we dat willen doen bleef nog wat vaag. Een punt dat naar voren kwam is dat GroenLinks zich moet mengen in het sexdebat – GroenLinks moet over sex gaan praten. De bikinivrouw in Utrecht, dat moesten we als GroenLinks eigenlijk ook heel erg vinden. Het werd wat fel gebracht, en diverse vrouwen zaten feministisch mee te knikken, dus ik ging maar niet staan om te zeggen dat ik die poster helemaal prima vond.

Aan de blogtafel besloten we dat het wel heel typisch GroenLinks was: we moeten over sex praten. Kom op partijgenoten, niet lullen maar poetsen! Christian Jongeneel had de mannen al opgeroepen om dit weekend te fluiten naar vrouwen en in billen te knijpen. Ook geheel in GroenLinks traditie had ik dat niet helemaal begrepen, en vroeg ik om vrijwilligers. De partijcultuur is soms sterker dan je denkt.

Tussendoorweetje: ik ben gepolst, de naam wordt genoemd, de naam circuleert, wordt in de mond genomen, en meerdere malen nogal liefst, in verband met besturen. Meer kan ik niet zeggen, want dan ben je daar niet bij. (Nou ben ik dat sowieso niet, veel te druk, maar het is toch fijn om in verband gebracht te worden).

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks, Persoonlijk met de tags , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op GroenLinksers moeten meer over sex praten

 1. Margreet de Boer schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Ha Michel,

  Dat willen we met het FemNet (Feministisch Netwerk GroenLinks) komend najaar nu precies gaan doen. En dan wat mij betreft juist niet met de invalshoek dat bikinireclames uit den boze zijn.
  We zullen je tzt uitnodigen voor de discussie!

  Margreet

 2. Arnoud Boer schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.6 op Windows XP

  Ik ook, ik ook! 😉

 3. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Dat Groen Links komt met steeds betere ideeën. Er moet inderdaad meer over sex worden gepraat. Je kunt het niet maken om condooms uit te delen en dan vervolgens niet uit te leggen waar ze voor zijn 😀

Reacties zijn gesloten.