GroenLinks stelling van de dag

Energiebesparing is onbelangrijk als we duurzame energie gebruiken.

Mede ook naar aanleiding van Femke Halsema’s bijdrage bij de Algemene Beschouwingen.

Het is nog wel eens een vraag die door me heen spookt. Wat maakt energiebesparing uit als je toch klimaatneutraal bent? Ja, natuurlijk, er moet genoeg duurzame energie zijn om in de behoeftes te voorzien, en dat is makkelijker als mensen minder energie gebruiken.

Maar bekijk het eens zo: ik heb nu groene stroom en groen gas. Maar als ik minder verbruik, is de behoefte hieraan minder. En dat heeft weer als gevolg dat de noodzaak voor innovatie en vooruitgang minder is. Minder vraag betekent minder noodzaak om energie duurzaam te maken.

Kortom, ik ben voor de stelling.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op GroenLinks stelling van de dag

 1. Tom schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.7 op Windows XP

  En ik gebruik lekker alleen maar niet-duurzame niet-klimaat neutrale energie.

  Want het is lekker goedkoop en als ik stop met gebruiken, dan neemt het verbruik af en neemt dus ook de schaarste af en dus wordt de noodzaak om nieuwe energievormen te gaan ontwikkelen verminderd.

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.6 op Ubuntu

  🙂

Reacties zijn gesloten.