Elke dag anders

Eigenlijk had ik nog niet het gevoel aan vakantie toe te zijn. Sterker nog, na het hectische begin waarbij heel veel moest gebeuren in een korte tijd (terwijl het schooljaar begon ook nog), had ik nu juist het idee wat meer in rustig vaarwater terecht gekomen te zijn. Ik had zelfs af en toe een avond vrij.

Maar zo aan het eind van m’n vrijdag ben ik toch wel blij dat er even een weekje geen lessen gegeven hoeven te worden. Geeft mooi de tijd de komende weken voor te bereiden en wat nakijkwerk te doen. En toch ook wel uitrusten.  Ik probeer af en toe wat hips digitaals te doen, maar daar moet je wat voor over hebben.

9.00     De deur uit, naar school.
9.15      Kopje koffie personeelskamer. Zonder doe ik niks.
9.20     Bel. Laptopkar halen en lokaal 13 in rijden
10.10   Einde les, begin “pauze”. Laptopkar naar lokaal 3. Nachecken of andere laptopkar beschikbaar is ivm internetopdracht. Die is er, ophalen uit mediatheek op de 3e. Ondertussen boterham naar binnen proppen. Mag eigenlijk niet in mediatheek. Kar in lokaal 13 parkeren.
10.24  Begin pauze. Kopje thee pakken en gaan zitten.
10.25  Na 1 slok bel einde pauze. Naar lokaal. Leerlingen te snel aan het werk gezet, veel vragen.
11.15   Einde les. Een groepje met probleem, krijgen document niet goed opgeslagen en op ELO. Even helpen lukt niet, Office 2007 is net zo bruikbaar als een schroevendraaier is om mee te schrijven. Laptop apart genomen om rustig naar te kijken. Volgende klas is al binnen.
11.25  Klas aan het werk. “Opslaan als” gevonden. Stilletjes vervloeken van Microsoft. Klas heeft het beter door dan vorige. Moet wel verdacht vaak het graadnet uitleggen. Memo aan zelf: vaker herhalen basisvaardigheden.
12.05  Bel. Klas gaat in vakantie-tempo de deur uit.
12.10   Laptops checken, in de kast, naar mediatheek brengen.
12.15   Klaar. Snel naar Stadskantoor voor afspraak over Armoedebeleid. Onderweg naar fiets gebeld door een gemeentenummer. Terugbellen om te zeggen dat ik eraan kom. Brood moet maar even wachten.
12.25  Aankomst stadskantoor. Verbaasde kreet “Meneer Klijmij, wat doet u hier”. Groepje tweedeklassers is net langs een wethouder geweest. Elkaar fijne vakantie gewenst.
13.05   Einde bespreking. Onderweg naar buiten snel bijgepraat met wethouders Menkveld, Kastelein en Jansen. Leerlingen waren bij Kastelein geweest ivm Tolerantieproject. Hij is de meest tolerante wethouder omdat hij een panna-veldje heeft geopend. Snelle herinnering aan goede oude leefwereld van eigen 14-jarige leeftijd flitst voorbij. Door naar de fiets.
13.25  Met de bel de school in. Afspraak met 2 leerlingen die me willen interviewen over waterhuishouding. Boterham naar binnen proppen.
13.26  Leerling heeft vragen thuis laten liggen door onverwacht tussenuur. Geen probleem. Rest van boterhammen in normaal tempo naar binnen.
13.40  Interview. Leuke vragen, soms wel moeilijk omdat het ook over Bloemendaal gaat, dat is lang geleden. Veel gepraat, hoop dat ze er wat aan hebben.
14.30  Of zoiets. Ben gestopt met op horloge kijken. Kop thee om af te sluiten, nog even de laptop open om ELO bij te werken. Kom nog een handig krantenartikel tegen om erop te zetten. Ineens is het
15.30  Of daaromtrent. Tijd voor vakantie. Tijdens fiets van het slot halen belt m’n vader. Moet ergens mee helpen. Hoor niet precies waar het over gaat, want ondertussen verbazen twee leerlingen zich over mijn fietsslotje dat op het voorwiel zit. Hebben niet door dat ik ondertussen gebeld word, omdat ik het oortje gebruik. Hilariteit en gegiechel. Prettige vakantie gewenst.
15.45  Aankomst ouders. Snel geholpen, thee, praten. Is het ineens
17.00  Dus naar huis. Boodschappen doen, mensen tegenkomen, praten, koken, zitten.

Vakantie begonnen. Wat een mooi leven heb ik toch. Ik zou eens een tuin moeten gaan cultiveren.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Onderwijs, Persoonlijk met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Responses to Elke dag anders

 1. christian schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  15.30 uur al naar huis? Wat vakantie???

 2. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Haha… ik wilde precies hetzelfde gaan commenten, maar je was me voor doerak…

 3. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.7 op Windows Vista

  Misschien had ik erbij moeten zetten dat vakantie betekent: nakijkwerk & lessen voorbereiden voor de week erna en de periode erna… En de aantekening dat ik eigenlijk maar 0,6fte heb aan school, dus dat half 4 naar huis dan helemaal zo gek nog niet is.

 4. guesslover schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.12 op Windows XP

  J’ai vraiment besoin d’une nouvelle montre, j’espere qu’on va me donner une pour mon anniversaire!

Reacties zijn gesloten.