Weekend Deze Nog (22)

Vorige week bezocht ik met enkele andere fans van Terry Pratchett de film Stardust. Een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman. Fantasy, maar dan op een wat hippere manier dan de ouderwetse dark-lord-elfjes-en-dwergen-fantasy à la Tolkien. Er mag gelachen en gevloekt worden, en clichés mogen ook af en toe op de hak genomen worden. Zonder dat het saai of lachwekkend wordt. Een verfilming van een boek ontketent altijd kreten als “het boek was beter”. Nu heb ik Stardust nooit gelezen, dus daar kan ik nog niet over oordelen. Van anderen hoorde ik dat de film wat “makkelijker” is, zonder de donkere en magische randen van het boek. Het zal wel. De film staat in elk geval als een huis (of als de Stardust Insta-pub; just add water).

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags . Bookmark de permalink.