Overheidsspionage, niets nieuws

Op Webwereld:

Politici en hoofdredacteuren fulmineerden over ‘overheidsspionage’, ‘zware inbreuk op de persvrijheid’ en ‘praktijken uit de Sovjet-Unie’.

Als al die mensen dat nou even hard zouden doen bij alle manieren waarop de overheid ieders privacy opzij zet met rfid-bio-paspoorten, op straat fouilleren, cameratoezicht, het jarenlang opslaan van mail- en surfgegevens, de ov-chipknip, het doorgeven van passagiersgegevens aan de VS, Nederland als land waar het meeste wordt afgetapt… ga zo maar door.

Wat die ambtenaren deden op het ministerie met de GPD past prima in het huidige beleid. Alleen trof dat de journalisten tot nu toe niet zo sterk, dus was het geen nieuws. Nu journalisten zelf ineens de dupe zijn wel. Wie weet gaan ze die andere praktijken ook nog aan de kaak stellen. Ik ben alleen bang van niet. Het is vast “geen nieuws”.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Politiek met de tags . Bookmark de permalink.