Van Bijsterveldt wil niet tornen aan de norm. ,,De kwaliteit van het onderwijs moet beter. De leertijd moet optimaal worden benut.”
Aldus het AD. Misschien moet mevrouw Bijsterveldt maar eens op bijscholingscursus. Dan kan iemand haar uitleggen wat het verschil tussen kwantitatief en kwalitatief is.
Oh nee, dat gaat niet. Docenten hebben namelijk helemaal geen tijd om mevrouw Van Bijsterveldt iets uit te leggen. Er moet namelijk keihard (over)gewerkt worden door die docenten, omdat we in Nederland nu eenmaal niet zoveel geld willen uitgeven aan goed onderwijs. Dus hebben docenten hier de meeste lesuren voor een fulltime baan in Europa, en is het niet de kwaliteit van het onderwijs maar het beschikbare geld dat bepaalt hoe groot de klassen zijn. Het lerarentekort moet worden opgelost door op studenten (dus aankomende leraren!) te bezuinigen.
Ondanks dat hebben wij wel goed onderwijs, maar dat druk je niet uit in gegeven uren, maar in rapporten van de onderwijsinspectie. Ik sta daarom volledig achter de actie van het LAKS om de 1040-urennorm te verminderen. Beoordeel mij maar op wat ik voor de klas doe, en niet hoeveel uur ik daar sta.
Een mooie uitsmijter van het AD-artikel:
De druk op docenten is groot. Meer dan de helft van de 130 docenten werkt nu al tot acht uur per week over. Dat is niet vol te houden, zegt Flikweert. Hij vreest dat een boete hem dwingt tot maatregelen die de kwaliteit aantasten. ,,Bijvoorbeeld klassen vergroten.’’ Flikweert: ,,Een boete leidt er alleen maar toe dat we nog minder financiële middelen hebben om het probleem op te lossen.’’
Luisteren is ook een vak, wat ook volksvertegenwoordigers moet leren.
Je schrijft erg goed! Love your stories!
Onze staatsecretaris heeft weer is wat nieuws.
Een website met de namen van de onbevoegde leraren.
Zal wel leuke reakties opleveren van de leerlingen en zich benadeelde voelende ouders.
Leve: Den Haag.