Lekker eten hoeft niet van ver te komen

AD.nl: Polderproeven in hartje stad

Wat mist toeristisch Gouda nou nog? Er staat een bijzonder stadhuis, een prominente kerk en vrijwel iedereen op de wereld kent de kaas uit ‘Koeda’. Toch is dat niet genoeg, vindt Alwin Schortinghuis van Marketing Gouda. Gouda moet haar streekproducten omarmen.

KoeienEindelijk, zo zou ik haast zeggen. Rond de zomervakantie speelden we in de fractie ook al met het idee hier meer aandacht aan te besteden. Het is alleen maar goed dat het nu al wordt opgepikt. Er zijn zat heerlijke streekprodukten, die het verdienen gegeten te worden. Soms zie je ze al in de duurdere restaurants op de kaart verschijnen, maar dat is niet genoeg. Het voordeel is niet alleen qua smaak, eten dat van ver komt scheelt ook voor het milieu – minder transport.

Boeren, kom naar Gouda en verkoopt Midden-Hollandsche waar, dan helpen we elkaar!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda met de tags . Bookmark de permalink.

2 reacties op Lekker eten hoeft niet van ver te komen

 1. Peterpaul Kloosterman schreef:
  Gebruikt Safari 523.12 op Mac OS

  Ha Michel, fijn dat de fractie daar ook al ideeën over had. We hebben al een mooie website (in wording) en drukwerk gemaakt: http://www.proefdepolder.nu
  Koe en Kaas is overigens ter ziele het heet dus nu Proef de Polder

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.8 op GNU/Linux

  Heb de link gelijk aangepast. Eet smakelijk!

Reacties zijn gesloten.