Kabinet vindt onderwijs onbelangrijk

Nakijkwerk

Dat is de enige conclusie die ik kan trekken als ik naar het journaal kijk. Nou ja, dat en dat het kabinet eigenlijk incompetent is. Ze zijn niet in staat hun beloftes na te komen, dus moet er weer bezuinigd worden. Om mijn salaris-achterstand op het bedrijfsleven een klein beetje goed te maken gaat het collegegeld omhoog. Studenten gaan, terwijl het collegegeld al zo hoog is, nog eens enkele tientjes tot over een paar jaar enkele honderden euro’s per jaar meer betalen.

Werkelijk belachelijk. Blijkbaar zijn docenten niet zo belangrijk dat daar geld voor vrijgemaakt kan worden, en moeten studenten dat maar betalen. Studeren wordt zo weer voor de rijken, en leraren krijgen een doekje voor het bloeden – meer geld, en ongetwijfeld zal er weinig van komen om iets aan de hoge werkdruk te doen.

Een dikke onvoldoende voor Plasterk.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Onderwijs, Persoonlijk met de tags . Bookmark de permalink.

3 reacties op Kabinet vindt onderwijs onbelangrijk

 1. Tom schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.9 op Windows XP

  Het collegeld is volgens mij helemaal niet hoog. Maar de “hoogte” van het collegegeld is per definitie subjectief natuurlijk.

  Studenten moeten gewoon meer lenen! Goede investering in de toekomst lijkt me.

  Maar of de verhoging van het collegegeld voldoende is voor een echte salarisverhoging, daar ben ik nog wel een beetje skeptisch over. Maar ja, we zullen morgen zien.

  Wie weet…

 2. Vincent Kagie schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.9 op Windows XP

  @ Michel: Amen

 3. Arnoud Boer schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.9 op Windows XP

  Eén van de manieren om het beroep van docent aantrekkelijk te maken is salaris, zeker in een tijd van economische hoogconjunctuur. Wat is daar mis mee? Volgens mij is GroenLinks daar ook voorstander van. Hoe je vervolgens aan het geld komt om dit te betalen is een andere discussie.

Reacties zijn gesloten.