Fijne kerst!

Maar niet voor iedereen. In Bethlehem, de stad waar we het hele kerstgebeuren zo’n beetje te danken hebben, worden de Palestijnen omringd door een 9 meter hoge betonnen muur. Een openluchtgevangenis noemen ze hun woonplaats wel. Op vrijwel elke plek word je geconfronteerd met de bezetting. Iedereen heeft wel familie, vrienden, huis of werk verloren door de Israëlische bezetting. Niet voor niets roepen ook steeds meer Europese leiders Israël op om te stoppen met hun illegale activiteiten, omdat dit de vrede en veiligheid in de regio (en daarmee de wereld) meer bedreigt dan dichterbij brengt.

Maar voorlopig is de kerst in Bethlehem geannuleerd. De drie wijzen kwamen niet door het checkpoint.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Palestina, Persoonlijk met de tags , , . Bookmark de permalink.