Bezoek de West Bank

Via het weblog van Anja Meulenbelt kwam ik dit tegen:

In order to strengthen the voice of the international community, ICAHD encourages people to visit the Occupied Territories and Israel to be an eye-witness to the situation on the ground. No amount of reading, attending lectures or watching films can convey an accurate understanding of the “facts on the ground”, which are crucial to any program of advocacy.

De muurICAHD staat voor Israeli Committee Against House Demolition, een Israëlische vredesbeweging die zich verzet tegen de sloop van huizen door het leger in de bezette gebieden.

UN school in BethlehemVoor 500 pond word je rondgeleid en kom je in contact met Palestijnen en hn situtie, en ook met Israëlische vredesbewegingen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het een bijzondere ervaring is om daar te zijn, om zelf de ermbarmelijke situatie mee te maken. Je komt er niet blij van terug, maar dat weegt niet op tegen het uit eigen ervaring kunnen praten over de situatie daar, om zo andere mensen te overtuigen van het onnodige leed daar, de manier waarop Israël zijn eigen onveiligheid schept.

Maak dus gebruik van die gelegenheid, als je de tijd hebt rond Pasen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Palestina met de tags , , , . Bookmark de permalink.