Voelt u zich aangesproken?

Vandaag zien we een neiging tegenstellingen juist te verscherpen. Grofheid in woord en daad tast de verdraagzaamheid aan. Discussies ontaarden in verharde verhoudingen. In zo’n sfeer worden mensen al snel als groep over één kam geschoren en worden vooroordelen als waarheid aangenomen. Daarmee erodeert de gemeenschapszin.

Pureblood WildersMaar alleen omdat je paranoïde bent, betekent niet dat ze het niet altijd over jou hebben. De koningin klaagde over een gebrek aan gemeenschapszin, aan solidariteit, en over lieden die die solidariteit onderuit willen halen. Als je jezelf als zo’n sloper ziet, iemand die grof is, en verdraagzaamheid aantast, dan hoef je trouwens niet eens te klagen. Dan herken je het beeld dat de koningin schetst, erken je dat beeld dus, en kan je dus ook niet beledigd zijn.

Maar ja, de gedachte achter kerst, toch een fundament in onze joods-chistelijke-islamitische-humanistische samenleving, is nog niet helemaal aangelandt bij Wilders. Het idee van vrede, samenzijn, en dat er geen plaats is in de herberg heeft hij toch een beetje verknipt opgepakt. Want natuurlijk hoort er geen plaats te zijn voor sommigen in de herberg!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Voelt u zich aangesproken?

  1. ReinoutS schreef:
    Gebruikt Firefox 2.0.0.11 op GNU/Linux

    aangelandT? Teveel krom gespelde proefwerken nagekeken? 😉

  2. Michel schreef:
    Gebruikt Firefox 2.0.0.11 op GNU/Linux

    Het is duidelijk vakandtie…

Reacties zijn gesloten.