2007 en verder

Wat moet je zeggen over 2007? Het was in het algemeen een beetje een tussenjaar, maar persoonlijk wel heel bijzonder.

Osama bij ingang checkpointHoogtepunt van dit jaar was natuurlijk de reis naar Palestina. Het heeft ongelooflijk veel indruk gemaakt, en hoewel het alweer bijna een half jaar geleden is voelt het soms nog als de dag van gisteren dat we daar rondliepen.

Luipaard in boom, met prooiVlak daarna de vakantie naar Kenia en Tanzania. Net op tijd, zo blijkt, want hoewel bij ons vertrek Kenia nog werd geroemd als stabiel land is het nu een puinhoop. Toen wij er waren was het heerlijk genieten van de rust, de natuur en de cultuur.

I love AKOp werkgebied liep het ook voorspoedig: terug naar de “oude liefde” het Coornhert Gymnasium, dit keer voorgoed. Een juiste beslissing, want nu kan ik me echt helemaal op mijn vak storten en het naar mijn eigen goeddunken geven. Over de leerlingen hoef ik niet te klagen (meestal ;)), volgens mij heb ik gewoon alle leuke klassen gekregen. Jammer voor het Stedelijk in Leiden, maar zij konden gewoon niet bieden wat ik nu heb.

Hier wordt gekaptCondoomsIn de politiek ben ik wat gesettled. Er kwamen een aantal leuke onderwerpen voorbij, we hebben onze invloed kunnen uitoefenen op het Groenstructuurplan, ik eindelijk gelijk kreeg met de stemcomputers, een motie over Open Source werd aangenomen, en natuurlijk het condoomplakken op het stadhuis wat zelfs landelijk het nieuws haalde. Als voorzitter van het nieuwe Armoedebeleid kan ik trots zijn dat dat tot nu toe soepel verloopt.

Op de valreep kochten we nog een huis. Het einde (voor mij) van een levenlang wonen in Gouda-Oost, hoewel we in 2806 blijven en dus nog steeds aan de zuidoostkant van het centrum. Kort-Haarlem wordt deze lente ons nieuwe onderkomen, de Kadebuurt, en om het makkelijk te maken de Eerste Hieronymus van Alphenstraat.

Ook 2008 zal dus weer een bijzonder jaar worden. Hopelijk ook voor jullie. Tot dan!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Persoonlijk met de tags , . Bookmark de permalink.