2008: jaar van een nieuwe president

De grote vraag van het komend jaar zal zijn: wie wordt de nieuwe president van de wereld Verenigde Staten? De rest van de wereld mag niet meestemmen; in de VS zelf doet iets meer dan de helft dat trouwens. Ondanks dat is het wel leuk om te kijken waar je staat ten opzichte van de kandidaten. Bij de parlementsverkiezingen hadden we al het Kieskompas, nu is er één voor de presidentsverkiezingen: Kieskompas USA. Ik ben ontmaskerd als extreem-linkse sociaal-liberaal, die nog linksboven Obama uittorent. Waarschijnlijk zou senator McCarthy me 50 jaar geleden in de VS nog als communist hebben afgevoerd. Alleen Barack Obama en John Edwards komen in de buurt van mijn sociaal-liberale ei (wat betekent dat ik wat soepeler ben op economisch gebied dan op progressief gebied). En jij?

Kieskompas USA

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op 2008: jaar van een nieuwe president

 1. Pingback: Democrats @ 2008 Presidential Election » 2008: jaar van een nieuwe president

 2. Vincent Kagie schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.11 op Windows XP

  Ik denk dat ik in de VS ook maar Groenen zou stemmen want ik kom toh echt veel linkser dan jou uit. meest dichtbij is Obama maar ben veel linkser dan hem en veel progressiever dan Hillary. Nu maar hopen dat het wel een democraat wordt en dat Ron Paul (volgens mij minst bekende republikeinse kandidaat) bij de Republikeinen wint.

 3. Tom schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.11 op Windows XP

  Ik kom precies op Barack Obama uit.

  Interessant om te zien waar het om gaat in de VS. Irak, wapens, terrorisme, belastingverlaging voor de hoge inkomens en ziektekosten.

  Jammergenoeg gaat de uiteindelijke verkiezing volgens mij niet echt om standpunten. God is een republikein, nietwaar? (Leuke titel voor het nieuwe boek van Charles Groenhuysen?)
  De conservatieven “armen” kiezen stemmen toch allemaal op God en dus is het allemaal niet zo interessant.

  Anyway, we kunnen weer een jaartje genieten van de analyses bij Nova e.d.

 4. Jasper schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.11 op Windows XP

  He Michel – wel ook de Grote Tegenhanger recenseren he 😉

  http://www.eenvandaag.nl/index.php?module=PX_Story&type=user&func=view&cid=446

 5. Pingback: Obama of Edwards? Of toch Clinton? at Publiekelijk tijdverdrijf

Reacties zijn gesloten.